PLDM a trecut la treabă. Vlad Filat vrea ca Moldova să facă parte din UE

PACTUL RESPONSABILITA-II NA-IONALE PENTRU O MOLDOVA EUROPEANA

Zilele trecute am scris că Vlad Filat mai mult vorbește decât face, iar partidul condus de Plahotniuc a luat-o înainte cu campaniile de informare despre UE.

Ieri am văzut că PLDM s-a apucat de treabă, la propriu, lansând PACTUL RESPONSABILITĂȚII NAȚIONALE PENTRU O MOLDOVĂ EUROPEANĂ. La evenimentul de lansare, transmis LIVE de Privesc.eu, au participat, cum era și normal, ministrul de externe al Republicii Moldova, Prim-ministrul Republicii Moldova și președintele PLDM, Vlad Filat.

Aceste trei persoane, deși unii se pot întreba de ce anume ei, sunt direct implicați și responsabili pentru parafarea la Vilnius a acordurilor istorice pentru Moldova, așteptate încă din anii 90.

Astfel, ministrul de externe are atribuțiile guvernamentale în vederea stabilirii relațiilor externe și continuării lucrului început de Iurie Leancă, pe când acesta era la externe, în partea ce ține de pregătirea Moldovei pentru semnarea tratatelor din 28 noiembrie 2013. Să nu credeți că un ministru de externe are în sarcină să rezerve masa la restaurant sau cameră de hotel, unde va fi cazată delegația din Moldova. În sarcina ministrului de externe stau mai multe acțiuni oficiale, ce țin de îndeplinirea angajamentelor Moldovei față de partenerii externi.

Premierul Iurie Leancă, care a dus de fapt aproape tot greul pe drumul lung spre UE, va fi cel care, din numele Moldovei, va pune semnătura, împreună cu colegii de la externe, pe documentele care vor confirma aspirațiile Moldovei spre UE.

Vlad Filat, un alt actor al acestui pact pentru Moldova europeană, în calitatea sa de președinte al PLDM, are sarcina de a merge din casă în casă să informeze despre beneficiile integrării Moldovei în Uniunea Europeană, începând cu parafarea a celor mai importante documente, care sunt cheia la casa familiei UE.

Am scris mai sus, dar și în titlu, că PLDM s-a apucat de treabă, iar Filat a înțeles în sfârșit că a venit momentul când trebuie să recupereze timpul pierdut în lupte politice, când se putea de lucrat în teritoriu și de îndreptat poporul cu fața spre asfințit.

Apreciez acțiunile tuturor care pun umărul la integrarea în UE, inclusiv acțiunile lui Vlad Filat și PLDM. Sunt sigur că împreună vom reuși, indiferent din ce partid facem parte. Prin efortul depus de Filat se demonstrează dorința acestuia ca Moldova să facă parte din UE.

Cei, care au viziuni pro-europene, vă îndemn să semnați PACTUL RESPONSABILITĂȚII NAȚIONALE PENTRU O MOLDOVĂ EUROPEANĂ, aici http://www.pacteu.com/. Până cum au semnat peste 1300 de persoane.

Distribuie acest articol