PLDM a organizat cel mai mare Congres politic din istoria Republicii Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Vlad Filat, unul dintre fondatorii celui mai mare partid din Moldova, a organizat pentru 8 decembrie 2013 un Congres ordinar, la Manej, Chișinău.

Deși toți se așteptau la un număr obișnuit de participanți, anul acesta PLDM a organizat cel mai mare congres ordinar din istoria Republicii Moldova, unde au participat peste 4500 de membri PLDM din țară și străinătate, precum și numeroși invitați speciali, printre care și liderul politic din Georgia, Mikheil Saakashvili.

Vlad Filat și colegii acestuia au ținut discursuri încurajatoare în fața miilor de membri de partid, veniți din întreaga țară, iar aplauzele nu întârziau să apară.

În comparație, Partidul Democrat din Moldova a organizat în primăvara anului 2013 Congresul ordinar la care au participat doar 1200 delegați, iar la Congresul PCRM din 2012 au participat 450 delegați din  întreaga țară.

Cineva poate întreba de ce a fost nevoie să paticipe atâția membri delegați, dar, conform art. 19 Legea cu privire la partide, la Congres participă delegați în număr necesar să reprezinte toți membrii partidului. Astfel, rata de reprezentare este de 1:10, adica la 10 membri trebuie să fie 1 delegat la Congres. Iată așa au fost delegați peste 4500 de membri.

PLDM are în prezent 1700 de organizații primare și 40 de organizații raionale, în total peste 45000 membri de partid. Astfel, mulțimea de oameni prezenți ieri la Manej a dat dovadă că PLDM este cel mai mare partid din Moldova, cu zeci de mii de oameni în întreaga republică.

Mai multe detalii despre congresul de ieri găsiți pe www.pldm.md

Distribuie acest articol