Platforma DA o are tot mai mică

da

Cei din Platforma DA, care au mai rămas vizibili și nu sunt duși la perfecționare  pe la Moscova, au ieșit astăzi din nou în fața presei să anunțe că organizează încă o măsură de protest la începutul lunii viitoare, precum și au anunțat convocarea Adunării lor, la care poate că vor participa și Țopii. Sperăm că nu vor mai fi „persecutați”.

M-am uitat astăzi la „grupul” DA și am văzut în ei o echipa cu mintea’n vânt, cu gândurile’n foaie și atenți la ceea ce spun, să nu scape nimic din cele poruncite de stăpâni.

Ei au pornit mulți, dar s-au cam pierdut pe drum. De la început am văzut multe fețe luminate, însă acestea s-au șters imediat ce au început să vină oferte mai bune pentru ei. Nu-l mai văd pe Boțan la conferințe și nici la proteste. El a fost cel clacat de premier, care i-a propus funcție în Guvern, să vină și să contribuie la dezvoltarea țării, nu doar să facă proteste și să vorbească la TV.

A dispărut și Oazu Nantoi. El este acum candidatul lui Iurie Leancă la funcția de Primar al Chișinăului. Nu-i mai arde nici de Demnitate și nici de Adevăr.

Nu văd și alte fețe cunoscute. Probabil ar fi prea lung acest articol dacă am sta să enumerăm fiecare fugar.

Acum au rămas vreo trei plus doi și Kremlinul. Cei plus doi sunt Țopii, proprietarii Trustului de propagandă.

Se pare că DA o are tot mai mică, mai fără putere și fără viață. Încearcă și ei să se arate că mai au vlagă, însă sunt deja istoviți de atâta suprasolicitare a cerebelului.

Nu știu ce o să reușească DA-ul, dar cu siguranță nu o să-i readucă pe Țopi în țară, nici la Aeroport și nici la BEM. Acești doi fugari vor rămâne tot acolo unde sunt acum. Poate că o să-i ajungă și cei rămași aici… cine știe.

Avertismentul lor pentru 27 august nu este nimic altceva decât un mesaj care anunță de pe acum că vor să răstoarne puterea de Stat. Ei vor să numească, prin votul celor prezenți la Adunare, un nou procuror general, un nou șef la CNA, CNI, Parlament… altele. Aceasta înseamnă că ei, după aceasta, nu se vor mai supune organelor constituționale, hoațe cum sunt, dar alese pe cale democratică, chiar dacă s-a dat puțin ulei și orez de la PLDM.

Țopii, prin gura celor de la DA, transmit că vor dezordine în țară. Vor alți oameni la putere, care să spele toate păcatele lor. Au vise frumoase deja de câțiva ani… Au încercat cu Mocanu și nu mers. Acum încearcă prin altcineva, printr-un grup mai mare și la fel o să fie zero.

Țopii și a lor mișcare DA nu vor reuși să schimbe unii oligarhi cu alții, pentru că poporul acesta nu-i chiar atât de prost. Poate fi dus de nas, însă poate fi întors pe calea cea dreaptă, până nu-i târziu. Se vor porni câțiva după niște buimatici, dar se vor întoarce acasă în grabă.

Ce să mai… unde-s ceilalți?

Distribuie acest articol
One Comment