PL-ul a fost interzis la TV și în presa scrisă?

pl-cenzurat

Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, a organizat în ultimul timp mai multe ”Adunări a moldovenilor” din diasporă.

În fiecare zi urmăresc știrile din Moldova, iar despre aceste Adunări nu am auzit nimic, la nici un post. Poate că a fost undeva vreo 2 secunde, pe care nu le-am prins nici eu și nici alții.

De ce am ajuns ca acest partid, care se arată ca fiind unul pentru Europa, pentru prosperarea țării și tot așa mai departe, să fie interzis, tacit, la TV și în presa scrisă?

Îmi zice cineva când Ghimpu a fost invitat pentru ultima oară la un post TV sau când a dat un interviu pentru un ziar sau portal de știri?

În ultima vreme am văzut mai multe știri despre sacoul lui Ghimpu, dar nu prea despre acțiunile sale.

Trebuie de menționat că, PL nu este unicul partid care are această interdicție. Mogulii media din MD au avut grijă să blocheze atât partide de dreapta, cât și partide de stânga. Acum să apari în presă trebuie ori să te rogi frumos, ori să… să nu facem învinuiri nefondate.

PL a găsit o cale mai scurtă și a decis să facă un jurnal propriu, în care reflectă acțiunile sale. La fel, văd că ei au început să fie foarte activi pe Facebook și pe site-ul lor. Bravo tinerilor liberali care fac share la noutățile de pe pl.md!

Consider că, indiferent de partid, presa de la noi trebuie să redevină independentă cum a fost până în 2009, pentru că acum selectarea aceasta ”pe acesta dăm, pe acesta nu” nu prea prinde bine celor care spun că ”redacția noastră este independentă”. Pe naiba. Acum nu prea văd independență în presă și aș spune că pe vremea comuniștilor era mai multă. Atunci PCRM deținea NIT-ul, acum guvernanții dețin 99% din presa națională, dar toți tac!

Distribuie acest articol