Pietrele Platformei și gazele Poliției

Sustinatorii Platformei DA, PLDM, PLR, PAS, Partidul Nostru si multi alti rataciti, comenteaza din greu faptul ca politistii au utilizat duminica gaze lacrimogene pentru a linisti un pic o grupare de “teroristi” care aruncau cu pietre in organele de forta.

Haideti sa vedem cat de letale sunt armele folosite de ambele tabere.

Gaz lacrimogen, utilizat de Politie, este un termen generic ce desemnează ansamblul de compuși chimici ce cauzează incapacitate temporară prin iritarea ochilor (înțepături, lăcrimare, dificultate în a ține ochii deschiși) și/sau a sistemului respirator. Ca gaz lacrimogen se alege unul cu toxicitate redusă și non letal. La temperatura camerei este alb, în stare solidă; rămâne stabil la încălzire; are solubilitate redusă în apă dar se dizolvă în solvenți organici. Are presiunea vaporilor joasă, fiind în general dispersat ca aerosol.

Efectele gazului sunt accentuate în condiții de căldură și umiditate ridicată. Subiecții sub influența alcoolului sau a drogurilor sunt mai puțin sensibili datorită rezistenței crescute la durere.

Efectele includ:

  • iritarea căilor lacrimale și a ochilor
  • iritarea căilor respiratorii
  • probleme respiratorii
  • greață, vomă
  • spasme
  • dureri toracice
  • dermatite, alergii

Sursa: Wikipedia

E clar, da? Gazele nu sunt letale, iar drogatii si alcoolicii nu prea sunt luati prin aceasta metoda. Ei sunt mai “jîvucii”. Poate de asta la proteste se toarna alcool, poate chiar si se dau droguri.

Gazele lacrimogene sunt utilizate in majoritatea statelor europene, precum si in Moldova. Au fost utilizate si in aprilie 2009. Duminica, din pacate, poltistii au fost nevoiti sa intervina, deoarece se forma deja o ambuscada peste coloana organelor de forta. In cazul neutilizarii gazelor puteam fi acum la priveghiul unui politist. Atat de agresivi erau cei trimisi sa rupa randurile.

Pietrele, utilizate de protestatarii Platformei DA, sunt roci solide, iar atunci cand sunt ridicate de jos si aterizate in capul cuiva devin arme letale. In urma utilizarii lor, in calitate de arme, unii se aleg cu gauri in cap, altii cu ochii in sange sau chiar zdrobiti. Dupa protestul de duminica, 14 politisti au avut de suferit in urma utilizarii acestor arme letale de catre membrii si sustinatorii Platformei DA. E grav!

Vreau sa-i inteleg pe insii care apreciaza violenta asupra politistilor si lovirea acestora cu arme letale, dar, pe de alta parte, comenteaza de rau utilizarea gazelor lacrimogene – arme non letale. Cum pot explica asa dobitocie? De cand gazele sunt mai periculoase decat pietrele?

Apropo, de unde Platforma DA a gasit pietre in fata casei lui Plahotniuc? Acolo e asfalt peste tot. S-a intrebat cineva de unde au aparut si “munitiile”?

Cititi si: Andrei Nastase, cum ați răspuns polițiștilor la rugămintea să nu fie bătuți?

Distribuie acest articol
One Comment