Pentru ce Renato Usatîi se mai duce la emisiuni?

După desemnarea noului premier am considerat că o emisiune cu opoziția va fi extrem de interesantă, așa că am dat pe RTR Moldova să urmăresc emisiunea lui Anatolie Golea. Golea i-a invitat pe Renato #Usatîi (Partidul Lor) și Igor #Dodon (Partidul Socialiștilor), deși se anunțase inițial că va fi doar Dodon.

Emisiunea parcă începuse bine. Renato a dat startul, însă pe urmă a căzut în Facebook și ВКонтакте, uitând că a venit la o emisiune în direct. În schimb Dodon a făcut politică întreaga emisiune. Dodon știe ce este o emisiune politică și cunoaște cum să țină o interlocuțiune cu realizatorul emisiunii.

Renato a venit la emisiunea lui Golea Anatolie absolut nepregătit. A fost chemat să-și promoveze protestul de mâine, însă a scăpat oportunitatea, pentru că nu știe nimic despre organizare, ora, locul, număr de oameni. S-a hotărât la finalul emisiunii. Slab de tot!

Ce m-a șocat pe mine a fost declarația despre „Moldova, provincie a României”. Da, va fi o provincie, pentru că așa se dorește, însă pentru ce mai luptă dacă până la urmă #Moldova ar putea intra în componența României, după cum susține chiar el? Ce fel de politică face? Pentru cine chipurile protestează? Poate ar face mai bine dacă ar sta acasă?

Eu i-aș recomanda lui Renato să nu mai frecventeze emisiunile date în direct de televiziunile din Moldova. Mai bine să administreze paginile sale de pe Facebook și ВКонтакте, pentru că acolo este cercul unde poate se simte cel mai bine. Apariția pe sticlă este de fapt o intoxicare gravă a spațiului mediatic și a electoratului de stânga. Renato încearcă să arate că este cu Dodon, însă el singur nu știe până acum ce politică duce partidul său, care nu este nici de stânga și nici de dreapta. Ce să mai, e un partit rătăcit din start. Joacă copilărească.

Iată stau și mă gândesc cel fel de conducător de țară ar putea fi Renato. El nu prea știe ce-i acela respect. Nu știe nici cum se naște o lege. Crede până acum că Parlamentul este plin cu „ciburaște”.

Ce ține de politică, văd că el a început să lupte cu Vlad #Plahotniuc, deși interesul adevăratului electorat de stânga este lupta contra sistemului și se cer alegeri anticipate. Se pare că Renato vrea să fie eliminat numai un singur om, nu tot sistemul. Asta demonstrează că are o supărare personală, iar pentru aceasta utilizează din plin încrederea oamenilor și partidul creat de el. Aceasta nu-i politică deja. Din acest punct de vedere vedem că între Renato și Dodon sunt interese diferite, iar interesul electoratului este reprezentat până la urmă doar de către socialiști. Așa, o remarcă simplă.

Dacă cineva s-a uitat atent probabil a observat și diferența dintre Renato și Dodon în partea ce ține de activitatea altor structuri politice. Renato este cu toți care luptă doar cu Plahotniuc, respectiv cu #Platforma Țopilor, iar Dodon ar crede doar în formațiunile care luptă sincer cu întreg sistemul, ceea ce nu prea găsește acum pe piața politică moldovenească.

Emisiunea de azi a arătat care și cel loc are în politica de la noi. Renato nu prea are loc, poate doar într-un comitetul undeva în Sindicatul Căilor Ferate din Bălți. E prea mic și nepriceput în ale politicii.

Bă, electoratule stâng, Renato te reprezintă? Eu nu cred!

Distribuie acest articol