Pentru ce-i trebuie lui Plahotniuc sa traga TRM sub Ministerul Culturii?

Zilele trecute am citit cateva stiri despre proiectul de lege privind finantarea TRM din Bugetul de Stat. Proiectul spune ca TRM, in special MU1, ar intra in subordine la Ministerul Culturii, de unde vor veni si banii.

Proiectul este inaintat, deloc intamplator, de catre democrati. Au bagat un proiect prin care trag direct la turta lui Plahotniuc, de parca ei primesc ceva de acolo.

Pentru ce-i trebuie lui Plahotniuc si Moldova 1?

Modificarea Codului Audiovizualului, precum si celelalte legi referitoare la televiziunea publica, au doar scopul sa puna postul national de televiziune in subsolul celor private.

Daca sa luam pe rand, cunoastem ca tot ce vine de la stat – finante, idei, propuneri – sunt lovite de insuficienta, birocratie, si zero profesionalism. Cu siguranta propunerea democratilor o sa vina din urma cu interzicerea publicitatii comerciale la MU1 si Radio Moldova. A mai fost o asa initiativa, insa nu am retinut daca a trecut si de vot. Aceasta o sa duca, in primul rand, la inchiderea gurii pe plan national. Gata cu promovarea ideilor si cu dreptul altor partide sa se afirme.

Respectiv, ramane pe plan national doar Prime, Publika si Canal 2, pe alocuri si Canal 3. Toate aceste posturi fac parte din Plaha Trust si nimeni nu mai neaga acest lucru. Publicitatea politica la aceste posturi cu acoperire nationala costa 4000€ pe minut, ceea ce nu-si permite fiecare, decat PD.

Vom fi in stituatia cand o sa ne saturam sa-l vedem doar pe Marian Lupu la TV. O sa vedem doar spoturile PD si chiar o sa ne apuce dorul de alte partide.

Acum cred ca ati inteles scopul tragerii TRM sub Ministerul Culturii. Democratii spera ca mandatul Guvernului va fi de 4 ani, iar pana la urmatoarele alegeri o sa ne arate doar cat sunt ei de buni, fara sa permita si altor partide sa se prezinte. Poate ca se vor gasi din cei care o sa doreasca sa achite 4 mii de €, dar imediat o sa creasca pretul, pentru ca acesta este pus intentionat, nu conform pretului de piata.

Noul proiect de lege legat de audiovizual ne arata cat de interesat este Plahotniuc se sursele media din tara. El a inteles ca TV-ul si Radio sunt cele mai bune mijloace de a ajunge la om si de manipulare a electoratului. A pus mana pe frecvente bune pentru posturile sale, iar acum doreste sa puna mana si pe TRM, dupa care sa ne trezim ca postul national este pe burta, gata de provatizat/lichidat. Sa nu mai zicem cat de mult trage Plaha cu ochiul la terenurile ocupate de Moldova Film… Dar, aici e alt scop, mai economico-oligarhic.

Apropo, PLDM tace cu privire la acest proiect de lege. Ei tac, pentru ca Seful lor este un mârlan.

Eu cred ca proiectul o sa treaca pana la urma, iar ceilalti lideri o sa taca. Nu’i nimeni capabil sa se puna cu Plahotiuc. El are pentru toti cate un ac, nu doar pentru cojoc. Are si pentru limba.

Distribuie acest articol
One Comment