PD-ul îi deschide calea lui Rogozin spre Transnistria prin intermediul Ministerului Economiei

Rogozin vine din nou în Moldova să ne spună că iarna viitoare va fi foarte frig, poate mai frig decât în ultimii 1000 de ani, asta dacă dăm crezare tot acelor specialiști care ne-au speriat și anul trecut.

Dar scopul principal al lui Rogozin este să participe în Transnistria la marea sărbătoare dată de Șevciuc, cu privire la instaurarea separatismului în partea stângă a Nistrului.

Din câte știm, Rogozin nu poate zbura nici prin spațiul aerian ucrainean și nici prin cel european. La fel, o traversare a teritoriului Republicii Moldova, fără să se oprească pe la Chișinău, va fi greu taxată de liderii europeni și greu explicată de „liderii” noștri.

Astfel, pentru a-i asigura calea deschisă spre Transnistria, de unde probabil vor fi încărcate și noi „liste cu semnături”, PD-ul face jocul prin Ministerul Economiei și Ambasada Rusiei, lansând astăzi o gogoașă că Rusia a solicitat Moldovei ca cei doi oficiali, Candu și Rogozin, să se întâlnească și să discute despre problemele economice, inclusiv despre embargou.

Din fierbințeală, aceștia au coordonat cu Ambasada, însă au scăpat o nuanță destul de interesantă și anume că Rusia vrea să discute cu Moldova despre… despre ce? să nu impună Moldova careva restricții, adica Rusia se teme de Moldova și se pune în genunchi solicitând o întrevedere de urgență între Rogozin și Candu? Voi ce, sunteți loviți la cap? Ați văzut ce prostie ați dat? Cum adica Rusia a cerut părții moldovenești să discute despre așa ceva? Rusia nu cere nimic Germaniei, dar nu Moldovei…

Dar, să nu uităm că anul trecut tot PD-ul a fost cel care a deschis calea lui Rogozin spre Transnistria. Atunci rusul tot ne-a speriat că iarna va fi frig, iar Lazăr a dat asigurări că totul va fi bine. Tot anul trecut, Rogozin a dat asigurări la Tiraspol că „independența” lor va fi protejată de Rusia. Politica aceasta… mare curvă! Cum naiba să faci coridor liber unui războinic care în Războiul Transnistrean a omorât basarabeni și a condus armata separatistă? Cum?

Știu că acum nu e campanie electorală și nu va ieși nimeni să condamne PD-ul și vizita rusului, dar cred că este tocmai momentul ca PL-ul să iasă la atac. Este prea de tot ca un contropitor să ne calce pământul, nestingherit de nimeni. Aș dori să-l văd acum pe Mihai Ghimpu strigând la politicieni și la foștii colegi de Alianță și să explice acestora despre jocurile de putere făcute cu Rusia, care nu se vor termina cu bine niciodată. Cu Rusia nu te joci mult… e același joc al pisicii cu șoarecele, înainte de moarte.

Zic că PL-ul ar fi partidul care ar putea da peste nas acestor jucători politici pentru că a rămas deja unicul partid cu idei liberal care mai poate ridica cuvântul împotriva cuiva, inclusiv al puterii. Restul partidelor, umpluturi electorale, nu fac nimic altceva decât miros, în rest nimic. Mihai Ghimpu ar putea să amintească acum politicienilor de la Chișinău despre importanța lunii august și că anume în această lună Moldova marchează Ziua Independenței de Rusia. Însă, cu părere de rău, unii politicieni de la noi au grijă ca în fiecare an cineva din Rusia să ne strice spiritul de sărbătoare.

Mai jos vedeți comunicatul Ministerului Economiei, publicat azi dimineață, prin care instituția supusă PD-lui ne minte, pe față.

comunicat minister

Un text interesant:

Distribuie acest articol
One Comment