Partidul lui Ghimpu mort în sondaje

Partidul Liberal, condus de Mihail Fiodci Ghimpu, este aproape mort în sondaje și, dacă luăm în calcul marja de eroare, putem spune că aproape nu a crescut în ultimele 6 luni. În schimb, a înregistrat, din cercul celor care votau până acum, o ușoară creștere a încrederii.

Este un semn bun că alegători, poate chiar membri de partid,  încep să creadă în partidul pe care-l simpatizează. Era anapoda să fie fanați doar 4,4% din susținători, în noiembrie 2013. Acum, după sondajul IPP, numărul fanaților a crescut la 7% din totalul de votanți ai PL. Deci, din cei 7% la sigur PL-ul are cu cine lucra și are cine împrăștia foi volante.

Per total, PL se menține la acele puțin peste 8% din electorat, fără să cunoască mari salturi în sus. Mai mult, PL este în scădere! Motivele cred că le cunoaștem: aiureala nu aduce puncte! Dovada este că și încrederea în Mihai Ghimpu se învârte în jurul cifrei rușinoase de doar 3%, la 1% distanță de nepot.

pl-voturi

Potrivit datelor publicate, PL a scăzut într-un singur an cu 2,5%. În aprilie 2013 se declarau că sunt gata să voteze PL-ul tocmai 10,5% din cei cu drepturi de vot.

Raportând la datele din noiembrie 2010, PL-ul s-a întors la procentajul care l-a avut cu două săptămâni înaintea alegerilor din 28 noiembrie 2010. Astfel, PL-ul ar putea avea în următorul Parlament tota atâtea mandate, sau chiar mai puține, dacă vor mai scădea în fața alegătorilor.

Surse de cifre pentru articol: http://ipp.md/lib.php?l=ro&idc=156

Distribuie acest articol