Partidul Liberal devine mai bun, în opoziție

De mult ori am scris despre PL că nu va câștiga alegerile. Acum trebuie să recunosc că acest partid începe a deveni mai puternic de când se află în opoziție. Toată puterea se strânge datorită incompetenței celor de la guvernare, precum și datorită acțiunilor intenționate ale guvernanților întreprinse cu încălcarea normei legale. La fel, PL are foarte  mult de câștigat cu ajutorul lui Valeriu Munteanu, deputatul care probabil examinează fiecare lege cu Constituția pe masă.

Cunoaștem că, doar în ultima jumătate de an, Partidul Liberal a câștigat de mai multe ori la Curtea Constituțională, în urma contestării legilor adoptate de către Parlament, cu votul deputaților din Coaliția de guvernare. Odată cu contestarea la CC și câștigând dosarele, putem spune că PL lovește dur și în foștii colegi de partid, care acum s-au strâns în Partidul Liberal Reformator. Numai că, PL nu-și promoveze corect toate câștigurile de la CC. În primul rând, dacă ei văd o concurență în PLR, PL ar trebui să accentueze lista legilor aprobate cu votul deputaților din PLR, să arate electoratului care-s aceste norme neconstituționale și să demonstreze că PLR susține inițiative legislative neconforme cu Constituția, fapt ce poate servi la creșterea neîncrederii în noua formațiune, pentru că din start calcă strâmb prin străchinile puterii și constituționalității, iar un așa partid, care susține norme ilegale, nu poate face parte din Parlament.

Observăm că, orice partid care stă în opoziție vede mult mai clar cum se aprobă anumite legi, ceea ce nu este și când acesta se află la putere. PL a avut aceeași problemă, însă vedem că în opoziție și-a scos ochelarii de ”noi putem tot” și deja au devenit altfel, ceea ce poate duce la acumularea mai multor voturi, poate chiar și pentru a depăși pragul de alegere în Parlament.

 
Distribuie acest articol