Partidul Liberal a bocit din nou despre faptul că chipurile primarii lor au rămas fără bani

Dragii mei, când ați fost la guvernare ați făcut la fel cu cei din opoziție.

Deputata comunistă, care acum e primar la Soroca, a cerut includerea în proiectul Bugetului de stat suma de 300 mii lei, pentru reparația școlii din satul Iorjnița, Soroca.  Doar pentru că solicitarea a fost din partea comuniștilor solicitarea acesteia a fost respinsă, inclusiv cu votul liberalilor, ne-cătând la ceea că școala este într-o zonă cu alunecări de teren iar pereții sunt crăpați și gata să cadă în capul elevilor.

Astăzi inșii liberali au plâns din nou în fața camerelor de luat vederi că primarii liberali au rămas fără finanțare. Nu știu cine a gândit acest bocet public, dar cum să lași primăriile fără bani dacă este prevăzut în Bugetul de Stat, care este o Lege și obligatorie pentru toți?

În orice caz, liberalii trebuie să știe că, chiar dacă ar fi fost lăsați fără finanțare (numai că eu nu înțeleg cum), aceasta este prețul opoziției, unde s-a tras Mihai Ghimpu atâta timp. Acum să achite pentru opoziția dorită și să nu plângă peste microfoane, în public, pentru că nu are rost și temei.

Pe lângă toate, tot liberalii au amintit că Primăria Chișinău va rămâne fără bani dacă Parlamentul votează în lectura 2 proiectul de lege ce privește repartizarea impozitelor către localități. Aici din nou nu-i înțeleg pe liberali, pentru că, pe o parte, spun despre lipsa banilor în localități, iar, pe de altă parte, spun că Chișinăul vrea bani.

Păi, dragii mei. Proiectul de lege prevede că dacă Ivanov, Petrov, Sidorov sunt din satul Hârtop, r. Florești, dar lucrează în Chișinău, atunci unele impozite achitate de aceștia vor pleca la localitatea de unde sunt, nu în localitatea unde au prestat serviciul.

Apoi, Mihail Fidorovici și ortacii ar trebui să se ghideze de aceasta și trebuie să se hotărască ce vor: bani pentru Dorin, sau bani pentru toți primarii?

Acum se vede doar că vor bani pentru Dorin, nu pentru toți, însă oricum fac populism și mai amintesc de primăriile din Șiroborta, care nu au scris nici-un proiect de finanțare externă, dar așteaptă numai paika de la Bugetul Statului.

Văzut un reportaj unde se spune despre reparația acoperișului unei case de cultură, unde este o grădiniță. Nu am timp să caut acum link-uri, dar sunt destule finanțări externe pentru asemenea proiecte, inclusiv Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Bocitul nu ajută!

Distribuie acest articol