Partidul Democrat este responsabil pentru că avem o societatea dezbinată

Dacă sincer, Partidul Democrat este responsabil pentru că avem o societatea dezbinată. PD a fost mereu cireașa de pe tort care a decis formarea Alianțelor, tot PD este partidul care umblă cu albina din floare în floare și rămâne acolo unde e mai mult polen. Cu toții cunoaștem episoadele din filmul „Marian Lupu răzgânditul”, precum și episoadele „Dumitru Diacov cel discret”.

Partidul Democrat niciodată nu a avut o poziție fermă în ceea ce face și cel mai tare se deconspiră în campanie electorală, când trebuie să promită oamenilor că-i duce spre răsărit sau spre apus. Din câte se vede, PD-ul este ca un pendul care se tot clatină pe centru, inutil.

Separarea societății, cu aportul PD, a mai fost alimentată și prin lipsa de poziție fermă împotriva dezbinării lingvistice. Un cuvânt ferm al unei Alianțe de guvernare, spus la început de mandat, va fi respectat, iar dezbaterile vor dispărea până la următoarele alegeri. Partidul Democrat a ales de fiecare dată să alimenteze acest conflict interetnic și chiar a rămas unica formațiune politică care insistă cel mai mult cu acea limbă moartă, inventată de sovietici, numită „limba moldovenească”. Marian Lupu este unicul vorbitor de limba română din PD.

Poate că sunt și alte partide care mai aruncă gaz pe foc, însă acestea sunt nesemnificative pe scena politică moldovenească, motiv pentru care nici nu trebuie luate în seamă la etapa actuală.

Împotriva Partidului Democrat ar mai fi și multe alte argumente, dar mi-a venit în cap aceasta lupta lingvistică după ce ieri am văzut cum doi flăcăi lipeau afișe în limba rusă pentru un oarecare partid. M-am întristat, pentru că după acești douăzeci și ceva de ani de independență nu am reușit să recăpătăm identitatea noastră, suntem încă cuceriți și insultați de un popor străin, care la noi se află în minoritate profundă, dar facem pentru ei mai mult decât facem pentru noi, oamenii de pe acest pământ. Vinovați de aceasta sunt cei din PD, care mereu au sărit în apărarea cotropitorilor noștri, cu părere de rău.

Pe 30 noiembrie alege un partid european, alege PL!

Distribuie acest articol