Partenerul lui Filat, dus la CNA

Cercetarile in cazul BEM merg mai departe, iar CNA a efectuat astazi cateva perchezitii la firmele care au luat credite de la Banca Statului, precum si a fost efectuata o percezitie la biroul partenerului de afaceri al lui Vlad Filat.

Ilan Shor, cel care se arata erou cateva saptamani in urma, insa care este banuit in Dosarul BEM, a primit oaspeti in biroul sau, dupa care a mers cu forta la CNA, sa mai scrie careva explicatii. Nu este exclus ca ar putea beneficia si de cateva zile de odihna in subsolul Centrului Anticoruptie.

Insa, toate aceste anchete se fac intr-o maniera foarte secreta, pe ascuns si netransparenta. Parca se ajunge la un capat, iar CNA o incepe de la capat cu perchezitiile sale. Observ ca lucrurile incep sa mearga deja in alta parte, iar in cateva zile sau saptamani am putea asista la o rasturnare de situatie in cazul furtului de la BEM.

Sa ne amintim ca, pe parcursul anului 2014 au disparut cateva miliarde de lei din fondurile Statului, iar in schema sunt bancile detinute de catre “milionarul” Shor. Tanarul, dupa perchezitia facuta in casa proprie, a fost la CNA si declara atunci ca a venit sa puna umarul la rezolvarea cazului si ca este gata sa colaboreze cu organele. Atunci a incercat sa iasa in evidenta ca un erou, chiar daca spre seara CNA a anuntat ca Shor este banuit in dosarul miliardelor.

Sub presiunea evenimentelor, Shor ar putea sa recunoasca si parteneriatul cu Filat, precum si ar putea sa dezvaluie cate milioane a transferat pe contul firmei “nepotului” fostului premier.

Ar putea sa urmeze un episod interesant in toata aceasta harababura, iar noi trebuie sa fim pregatiti pentru surprizele care vor fi.

Distribuie acest articol