Parlamentul rupe bucata de pâine de la gura lui Andrei Nastase

Un grup de legislatori demareaza campanie de colectare a semnaturilor pentru sustinerea proiectului de lege privind modificarea Constitutiei. De aceasta data se propune ridicarea imunitatii parlamentare detinitiv si irevocabil. Probabil in scurt timp acelasi grup va cere si reducerea numarului de deputati.

Imunitatea deputatilor, cum a fost si alegerea Presedintelui RM prin vot direct, sunt bucatile de paine din care se infrupta Andrei Nastase zi de zi. Cine se uita la JurnalTV intelege perfect. Mai pe scurt, Nastase ramane fara motive de tulburat apele. Ce pacat…

Iata ca, dupa sugestiile venite din randul alegatorilor, dar luand in consideare si abuzul unor deputati care se ascund sub imunitatea parlamentara, exemplu concludent fiind Vlad Filat, in cateva luni am putea asista la momentul istoric din care imunitatea parlamentara nu va mai fi o umbrela pentru hotii ajunsi in Legislativ.

Trebuie sa amintesc ca modificarea Constitutiei se face, chiar daca prin vot parlamentar sau referendum, in termen de 6 luni din ziua cand Inalta Curte Constitutionala emite avizul. Din aceasta cauza, evident, vom asista la noi scenarii din partea lui Andrei Nastase despre niste presupuse “tergiversari”. Deci este clar ca minciunile vor curge garla dupa ce proiectul de lege privind modificarea Legii Supreme va strange semnaturile necesare.

La fel, in perioda imediat urmatoare, deoarece au fost infranti in lupta, platformistii vor spune ca ridicarea imunitatii este o noua victorie a protestelor. Pai iata ca, daca este sa dam foile in urma, ridicarea imunitatii era tema tabu inca pe vremea cand Andrei Nastase si Topii executau atacul raider asupra AirMoldova. Ei mergeau pe sub masa cand in viata politica de la Chisinau se discta despre lipsirea deputatilor de acest drept constitutional.

Apropo, despre aceasta propunere privind imunitatea parlamentara nu vor scrie slujbasii Topilor, nici macar insul de la Bucuresti.

Distribuie acest articol
3 Comments