Până în luna decembrie vom avea eCertificat privind starea civilă

Astăzi a fost lansat serviciul online de obținere a licențelor pentru mai multe activități licențiate. Astfel, Camera de Licențiere trece în regim online, iar solicitanții vor putea obține actele necesare chiar din oficiu. Mai multe detalii găsiți pe site-ul servicii.gov.md.

Văzând promovarea link-ului spre un video, despre serviciul lansat astăzi, m-am indignat că sunt trecute în regim online mai multe servicii unde nu se stă la coadă de la ora 4 dimineața. Pe Facebook am scris că avem nevoie mai mult de certificate privind starea civilă. Chiar eu am nevoie de astfel de certificate, deoarece încă-l am pe cel de naștere, eliberat pe vremea URSS, iar pe cel nou chiar aș vrea să-l obțin online.

Chiar dacă nu am fost astăzi invitat la lansarea noului serviciu, deși data trecută am primit o astfel de invitație, m-am interesat de la surse oficiale când vom putea comanda online și certificatele de naștere.

Potrivit Doamnei Stela Mocan, Director executiv al Centrului eGuvernare, la moment este procesul de integrare a serviciilor stării civile cu portalul și serviciul semnătura mobilă. ”Până la începutul lunii Decembrie vom avea 6 servicii de la starea civilă disponibile online”, a comunicat sursa.

Așteptăm!

Distribuie acest articol