Orheiul nu arata ca harta Romaniei, dar lucrurile bune oricum se vad

Niste destepti din Chisinau s-au gasit mai mari decat Papa de la Roma, asa ca au inceput sa scrie cantaretilor din Romania sa refuze invitatia primita de la Ilan Shor sa cante pe scena mare de hramul orasului Orhei.

Acei internauti, care au dat peste asa zisul canal de comunicare cu oricine si oricand, nu inceteaza sa provoace orheienii, iar avertizarea interpretilor din Romania este un semn de lasitate si invidie.

De ce romanii au voie sa cante doar pe scena de la Chisinau, doar lui Chirtoaca, si nu au voie sa cante in alte orase din Moldova? De cand Orheiul nu mai face parte din Basarabia? Cei cu harta Romaniei, destepti ca primarul lor, ar fi mai bine sa se uite la bortile din centrul Chisinaului, care tot sunt sub forma hartii Ro, asa cum le vede Chirtoaca. Dar, mai bine sa se uite si la dezordinea din fata Primariei Chisinau, insa sa o faca numai ziua, pentru ca noaptea “capitala europeana” este in bezna.

Eu am mers la Orhei pentru prima oara in anul 2004, pe cand am devenit student. In acea perioada am vizitat parcul din spatele Primariei Orhei, precum si am traversat orasul pe timp de noapte in lung si lat, insa pe intuneric. Azi parcul este amenajat deja, iar orasul este iluminat. Primarul s-a tinut de cuvant. Promisiunile realizate au starnit invidia celor de la Chisinau. Iata de la aceasta invidie incepe si ura fata de Orhei.

In viziunea celor numiti mai sus ar fi mai bine sa se scoata de pe harta Țării toate orasele unde lucrurile se indreapta spre bine, spre deosebire de Chisinau. Al lor s-a pornit cu schimbarea pana la capat, iar alti primari s-au pornit sa investeasca de la capat. Diferenta este mare, cu rezultate destul de vizibile.

Mai pe scurt, invidiosii sa se uite ca e dezordine si intuneric sub nasul lor, apoi sa traga si cu ochiul prin alte orase din tara. Sa nu faca valuri in galeata cu apa daca nu sunt locuitori ai or. Orhei. Nu au voie si nici permisiunea sa impiedice concertul de la Orhei, la care au fost invitati si interpreti romani. Pana acum au tot facut spume ca veneau numai rusi, iar acum aiuresc deja ca sunt invitati si romani. Sunt bolnavi sau care este explicatia lor?

Apropo, Orheiul ar putea sa ajunga un exemplu pentru multe orase, inclusiv pentru Chisinau. Este un oras mic si frumos, in care se intampla lucruri minunate. Pentru asta nu trebuie de invidiat oamenii muncitori, dar trebuie de luat exemplu de la ei. Mai bine sa se ceara de la schizofrenicul “european” sa lucreze, nu sa faca politica la sedintele Primariei!

Recomand sa cititi si paerea lui Miron, un orheian. Ei stiu mai bine despre ce au nevoie, nu cei care stau la Posta Veche in Chisinau.

Distribuie acest articol
One Comment