Orheienii au motive duble să rămână în stradă

De câteva luni suntem convinși deja că orheienii sunt dispuși să doarmă în stradă pentru a-și apăra interesele și primarul. De ieri, din câte am văzut, pentru ei a mai apărut un motiv, anume ridicarea unui om din rândul oamenilor la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Video este disponibil pe Privesc.ru (aici și aici).

Mai întâi de toate, ieri orheienii au mers la CEC și au susținut candidatura dnei Ina Popenco, apoi s-au întors la Judecătoria Buiucani și au cerut eliberarea unicului primar care a schimbat fața Orheiului.

protest-shor

Fiți atenți la fețele oamenilor și la cerințele lor. Acești oameni au venit la judecătorie știind pentru ce protestează și ce vor, nu cum alții ies la proteste și nici nu știu în favoarea cui protestează. Potrivit organizatorilor, la protestul de ieri au fost peste 1000 de oameni.

Luând în considerare încrederea și susținerea câștigată de Ilan Shor, acestea fiind ușor transferabile către dna doctor Ina Popenco, electoratul orheian va fi dispus în continuare să rămână în stradă și pentru ea, nu doar pentru primarul lor.

Marșul de protest demonstrează, pe lângă toate, că oamenii pot veni în fața instanțelor de judecată și autorităților electorale doar mânați de interesele lor comune, nu de bani și nici aduși în turme. Unii aleg să-și aducă susținătorii cu trenul de la Fălești la Chișinău, alții se bucură de susținerea sinceră și reală. Diferență este.

Merită oare de pus cu orheienii? Pot fi ei mai puternici decât făleștenii și bălțenii?

Foto: publika.md

Distribuie acest articol