”Opoziția” de dreapta trebuie să-și potolească emoțiile

După orice procedură de votare există câștigător și învinși. De această dată, după 25 ani de independență, guvernări agrariene, comuniste și democrato-liberale, după 7 ani de la ”eliberarea” de sub jugul lui Voronin, a venit și rândul socialiștilor. Victoria socialistă a fost posibilă, dacă este să fim sinceri, tot din cauza acțiunilor partidelor de pe dreapta. În aceste condiții, luând în calcul apropierea alegerilor parlamentare, care vor avea loc peste 2 ani, „opoziția” ar trebui să-și potolească emoțiile, în special candidata.

Eu înțeleg rocada făcută de PLDM prin DA și PAS, însă e timpul să înțeleagă faptul că, după ce l-au avut pe Timofti la cârma Statului timp de 4 ani, acum au pierdut și ultima pârghie de a se mai ține la putere, iar începând cu data de 13 noiembrie, chiar dacă încă nu avem o validare a alegerilor prezidențiale, putem spune, cu siguranță și definitiv, că au fost trimiși în opoziția parlamentară și prezidențială, iar după alegerile următoare vor deveni inclusiv extraparlamentari.

Jocul PLDM, pe care ei nu vor să-l recunoască ca fiind pierdut, absolut dureros pentru ei, a luat sfârșit odată cu împuternicirea lui Igor Dodon cu funcția de Președinte al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, fie ei de etnie română, ucraineană, rusă, găgăuză sau turcă.

Până la urmă, cum nu ai da, poporul a cerut alegerea președintelui în mod direct. Printre solicitanți, dar și beneficiari, a fost și Maia Sandu, individa care nu vrea să recunoască acum un exercițiu democratic, recunoscut deja de România, instituțiile internaționale, de către reprezentantul UE la Chișinău, precum și de multe alte organizații internaționale.

Astăzi, cât nu ar părea de straniu, suntem în fața unui rezultat obținut pe căi democratice, la solicitarea poporului, constituțional și liber exprimat. A rămas doar ca opoziția de dreapta să-și recunoască greșelile și înfrângerea.

Totodată, organizarea protestelor nefondate ar fi timp pierdut în zadar, deoarece nu poți protesta împotriva unor rezultate obținute în mod direct, liber, democrat și secret.

 

Distribuie acest articol