Oleg Balan, sluga și izmenele

In fruntea ministerului de Interne avem un ministru care a incurcat in ultimii ani oficialitatea cu mafia. A devenit, in timp scurt, probabil cel mai mare aparator si promotor al grupurilor criminale. Mana dreapta a ministrului este interimarul de la IGP, Gh. Cavcaliuc. Ei decid pe cine sa demita, pe cine sa avanseze sau cum sa mai trasneasca vreo companie. Ei nici la WC nu se duc unul fara altul.

Acesti doi promotori ai criminalitatii au demis in ultimul an zeci de profesionisti, iar in locul acestora au pus oameni devotati, care pot sa arunce izmenele in orice clipa, gata sa fie… folositi dupa cum se scoala sefilor.

Ieri am citit un material pe zdg.md, prin care jurnalistii de investigatie denuntau presiunea organelor afacerilor interne, in legatura cu publicarea unui articol despre cat s-a imbagatit tanarul interimar de la IGP. Dupa cum este scris in articol, cei de la MAI au pregatit deja o inregistrare audio prin care sa demonstreze ca chipurile articolul este la comanda.

Nu stiu daca breasla se va revolta pe astfel de presiuni din partea MAI, dar ar fi cazul de sanctionat conducerea MAI si IGP pentru modul in care incearca sa-si apere bucile odihnite in vile de lux, apartamente de stat, masini scumpe si in vacante de zeci de mii de euro.

Pana la urma zdg.md nu s-a lasat intimidat. Astazi a aparut articolul despre averea lui Cavcaliuc. Tanarul hot a reusit prea multe la ai sai 33 ani si cu doar 10 mii lei salariu.

Chiar daca articolul ar fi la comanda, faptele si bunurile lui Cavcaliuc nu pot fi ascunse. Cu plata ori nu, oricum avea sa aflam despre cum un tanar, sluga ministrului, a devenit milionar si proprietar de bunuri imobile fabuloase.

Din ce bani oare construieste Interimarul vila din livada? Nu o fi oare din mita, alte dari primite de la politisti si grupuri criminale? Cu siguranta da, mai ales ca Balan si Cavcaliuc au scos la vanzare posturile de conducere a inspectoratelor din tara.

Sa stiti ca si eu am fost amenintat direct de Oleg Balan. Mi-a zis in fata ca e chirurg si taie tot. Eu i-am raspuns ca pot sa-i strang ouale intre usa. De atunci nu a mai indraznit sa trimita soli si nici amenintari. Probabil a inteles putin ca un ministru trebuie sa fie la picioarele cetateanului, nu invers.

Stiti ce ma supara cel mai tare? Sunt suparat ca Delegatia UE, toate ambasadele europene de la noi, americanii si alti donatori stiu ce dobitoci stau in fruntea organelor afacerilor interne, insa se fac in continuare ca ploua ambundent. Doar Ambasada Suediei a incercat sa-i avertizeze pe Balan si Cavcaliuc, dar… cu o foita s-a terminat tot.

Imi pare foarte rau ca s-a ajuns din nou la momentul cand Moldova este condusa de criminali. Era asa ceva prin anii ’90, si credeam ca nu mai revenim la aceasta perioada rusinoasa pentru Moldova. Din pacate am revenit in randul tarilor bananiere. Suntem in rahat pana peste gat, iar capacul este tras chiar de cei aflati in fruntea ministerelor si institutiilor, insarcinati de fapt cu ocrotirea normelor de drept si ale omului.

Dragi jurnalisti de la ZdG sa stiti ca faceti o treaba buna. Toate javrele trebuie sa fie cercetate si de publicat tot ce fac ilegal. Nu va lasati intimidati de niste lepadaturi care stiu doar sa fure! #Înainte!

Distribuie acest articol