Oamenii sunt plătiți să strige în favoarea unor anticipate nedorite

 
Probabil majoritatea spectatorilor si telespectatorilor si-au dat seama ca absolut tot ce se petrece in PMAN este un circ regizat foarte bine si coordonat de grupele obscure aflate undeva in dosul fundurilor celor care urca zi de zi pe scenele protestatare, devenite de astazi o scena unica.

Sa tineti minte ca tot ce se intampla in Piata demonstreaza urmatoarele:

  • Rusia nu a uitat de Moldova;
  • Oamenii lui Iurie Rosca au reintrat in actiune;
  • Andrei Nastase si hunta lui sunt niste prefacuti.

Pe langa toate, probabil au reusit sa va convinga, in sfarsit, ca Rusia nu poate uni fortele pro-eropene cu alea pro-ruse deoarece toate huntele au acelasi sponsor si tutore – FSB-ul rusesc, serviciul care a fabricat la Chisinau si cateva randuri de pro-romani. Asa zisii pro-europeni condusi de Nastase sunt niste prefacuti. Azi ei protestau deja impotriva SUA si UE. Epic. Istoria nu se uita.

Dar, revenind la subiectul relatat in titlu, vreau sa va spun ca nici macar o forta politica, prezenta in PMAN, nu vrea alegeri anticipate anuntate imediat. Aceste alegeri sunt doar un pretext stupid, aruncat oamenilor sa strige continuu pentru ceva. Fara motiv nu ar mai striga nimeni, nici pe bani.

De ce nu se vor anticipate?

Partidul Socialistilor are juristi foarte buni (la Curte pierd din cauza altcuiva, nu din cauza juristilor). Ei au citit foarte atent art.17 din Codul electoral, apoi rezultatele de la alegerile precedente, asa ca au inteles unde vor pierde cu actuala componenta politica a CEC, mandatul careia expira in prima jumatate a lunii februarie 2016. Potrivit Legii, expirarea mandatului de membru al CEC in timpul campaniei electorale duce automat la prelungirea acestuia pe un termen de pana la 90 de zile. Membrii noi intra in functie doar dupa anuntarea rezultatelor scrutinului electoral.

Voi chiar credeti ca PSRM sau Usatii vor sa mearga din nou pe mana lui Iurie Ciocan sau pe mainile celorlalti membri ai CEC? Sa nu uitam ca membrii Comisiei au procedat ilegal in privinta lui Renato Usatii (este o decizie la CSJ), iar acest lucru a demonstrat supunerea politica a intregii Comisii. Acest fapt nu exclude ca pot proceda la fel sau chiar mai grav.

Pe de alta parte, Partidul Demnitate si Adevar nu a fost inregistrat oficial din cauza unei taxe de 200 lei, pe care, banuiesc, nu au achitat-o intentionat, ca pana la urma sa se lupte chipurile cu MJ si sa intarte oamenii )PR negru planificat, plus utilizarea maselor in interes propriu).

In aceste conditii, oamenii sunt chemati si platiti sa strige in PMAN pentru niste alegeri nedorite chiar de liderii partidelor reprezentate pe marea scena. Cum am scris mai sus, este un motiv de urlat in strada, si nimic mai mult.

De fapt, anuntarea unor alegeri anticipate, in aceste zile, ar fi o tragedie pentru cei care scot oamenii in strada. PDA este absolut nepregatit, iar PSRM si Usatii nu mai vor sa mearga pe mana lui Iurie Ciocan. Rezultatele anticipatelor pot fi previzibile. Pana si Renato ar putea fi exclus din nou. El a schimbat partidul, nu si sursele de finantare.

Asadar, toti vor astepta noua componenta a CEC, inclusiv vor presa sa fie una loiala protestatarilor. Iata atunci se va da lupta cea mare!

Stiti ce este straniu? Anul trecut toti tremurau de spaima ca Renato e Mana Moscovei si ar putea da Moldova in subordinea Rusiei, insa acum este sustinut in PMAN. Ziceti ca scopul va uneste? Precis? Aveti grija!

Citit art.17 din Codul electoral:

Componenţa şi mandatul Comisie Electorale Centrale

(6) Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani. La expirarea acestui termen, componenţa comisiei poate fi modificată. În cazul în care mandatul Comisiei Electorale Centrale expiră în cursul perioadei electorale, mandatul se prelungeşte de drept pînă la finele acestei perioade şi intrarea ulterioară în funcţie a noilor membri, dar cu cel mult 90 de zile.

Asadar, iesiti in strada sa sustineti niste grupari pentru alte interese, nu pentru anticipate. Ar fi cazul sa va ganditi in ce scop sunteti utilizati!

Distribuie acest articol