O adevărată Curte de gospodari (Apel) la Bender: roșii, castraveți, garaj, clădire frumoasă și covoare pe sală

Azi am fost la Curtea de Apel Bender. Cum spune un coleg ”cu lucru”.

Eram obișnuit cu condițiile de la Curtea de Apel Chișinău, însă când am ajuns la Bender am dat peste o poartă ca la casele țiganilor, o clădire – hotel, nu instanță de judecată, iar interiorul parcă ar fi la un milionar acasă.

În ograda Curții de Apel Bender este construit un havuz frumos, iar în grădină sunt cultivate roșii și castraveți. De flori nu mai scriu nimic. E ca la tanti Marusea lui Ionică de la mine din sat. Au și garaj pentru mașinile lor. Frumos.

Am rămas impresionat de condițiile create de judecătorii de la Curtea de Apel Bender. În cabinetele lor mobilă scumpă, pe jos covoare curate și moi. Tehnica de calcul este de unica generație. Cred că dacă am trece prin contabilitatea instituției care se ocupă de judecătorii nu aș găsi la balanța acesteia toate acele bunuri.

Acum se repară și se vopsesc pereții clădirii. Chiar dacă Curtea nu are președinte, se vede că locțiitorul gospodărește în continuare.

Până la urmă am înțeles că ei se descurcă bine și cu salariul care-l au acum și nu au de ce se plânge și cere condiții mai decente la locul de muncă și de trai.

Mai jos vedeți câteva fotografii de la ”fața locului”.

[flagallery gid=3 name=”fotobender”]

Distribuie acest articol