Nu-mi place tăcerea lui Renato Usatîi

Nu-mi place tăcerea lui Renato Usatîi. Liniștea de obicei este urmată de o furtună puternică sau de scandaluri în masă. Faptul că primarul de Bălți doarme acum în el și nu scoate nici măcar o vorbă deja avertizează despre o izbucnire „surpriză” în campania electorală.

Observ că, deși mai multe partide parlamentarea și extraparlamentare sunt acum în precampania și stabilesc candidații la funcția de Președinte al RM, formațiunea condusă de Renato Usatîi nu mai icnește de câteva luni, de parcă este un animal pierit undeva la umbra unui plop din apropierea capitalei nordului. Nici asta nu-mi place!

Nu o singură dată s-a vorbit despre Renato că este un politician impulsiv și băgat în politica moldovenească doar să tulbure apele cuiva. Am observat acest lucru în 2014, apoi în 2015, după care a fost activ până când Platforma DA a fost pusă la pământ, iar liderul acestei platforme a fost subjugat Partidului Nostru condus de făleștean. PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT!

Scopul lui Renato în politica de pe Bîc s-a demonstrat de mai multe ori, însă puțini au înțeles că el este un Pion, nu Împăratul de pe tabla de șah. El va fi folosit și în campania electorală din această toamnă, însă este prea devreme să zicem că va încurca pe dreapta sau pe stânga. Poate în luna august se va trezi Renato din somnul său adânc și va resuscita partidul, iar după aceasta vom afla în sfârșit ce sarcină a mai primit pentru toamna viitoare, fie să bată în stânga sau în dreapta. Cert este că Partidul Nostru va fi nevoit să caute un candidat pe siteurile de anunțuri, deoarece la etapa actuală nici nu are cu cine să strice aerul de campanie. Asta despre candidatul căutat pe 999 îmi place!

Distribuie acest articol