Nu mai avem nevoie de un mucos la Primăria Chișinău

racealaOpt ani în urma erau toți într-o forfotă nebună. Toți se grăbeau să candideze să devină Primar general de Chișinău. Comuniștii au încercat să obțină primăria prin Ursu, apoi prin Iordan, însă de fiecare dată s-au găsit ace pentru cojoacele acestora. Primul a lăsat comuniștii și a trecut într-o tabără necunoscută, lansându-se în campanie cu Cheița de Aur, iar Jordan și-a pus mănușa și promitea că el este omul care o să facă ordine în oraș. Dacă mai țin minte bine, el spunea pe atunci că nu este omul care să vorbească, dar este omul care face treabă. Se vede că nu l-a ajutat prea mult să fie cu limba înghițită, așa că nu a ajuns primar, iar acum este proprietarul unei firme producătoare de mezeluri, departe de politică și comuniști.

Pe cealaltă parte, pe cea dreaptă, răsărea o speranță tânără a politicii moldovenești. Intra în cursa electorală un tânăr cu școală, care era pro-român, european și părea să fie cu bune intenții. Tinerețea sa și ideile europene au salvat Primăria din nou de comuniști. Voronin a pierdut din nou, iar tinerii au ales să acorde votul celui care a promis că vom avea un oraș european, cu parcări amenajate, curți curate și tot așa mai departe.

Cu părere de rău, s-a dovedit că tânărul era un mucos. A prins putere și a început să deschidă gura, însă o făcea mai mult pentru a se promova pe el, partidul din care face și pe unchiul său, fost judecător pe vremea URSS.

Băiatul a prins la pene și a uitat de ordine, de oraș, de curțile curate, de parcările amenajate, de spațiile verzi și de monumentele istorice. A căzut sărmanul în capcana impotenței, precum și în capcana celor cu multe interese.

Pentru a evita orice fel de acuzații că nu face nimic, tânărul mucos s-a împrumutat cu milioane de la creditorii externi, iar banii i-a investit în proiecte „europene”. Nu aș zice că e ceva rău în faptul că s-a nimicit pentru mult timp mirosul de la Muncești și că s-au cumpărat troleibuze noi, însă aceste lucruri trebuiau făcute cu forțele proprii, din banii ce trebuiau să fie încasați de la cei care desfășoară până în prezent activități cu semne de evaziune fiscală.

În același trend, tânărul politician, încă având muci la nas, a ieșit în fiecare zi de luni cu declarații politice. A dat vina pe comuniști în toți cei 4 ani de mandat, iar în următorul mandat a dat vina pe guvernarea pro-europeană.

Mucosul a ridicat din umeri timp de opt ani. A tot dat vina pe unul pe altul, spunând de fiecare dată că nu este vinovat cu nimic, că el nu poate face nimic din cauza CMC și a Guvernării.

Dacă să ne întoarcem, mucosul a luat încă un mandat pe seama faptului că nu a avut concurenți pe măsură patru ani în urmă. Acum se vede că o să-l piardă, pentru că deja și dreapta e înecată de mucii lui și vrea deja un alt om acolo, care să facă treabă și să se ocupe de oraș, nu de politică. Acesta să facă politică la Partid, în sediul reparat din contul Primăriei, din banii publici!

Până în 14 iunie nu a rămas mult. Sper că oamenii vor vota de data aceasta cu mintea lucidă, nu călăuziți de interesele politice. Nimeni nu primește nimic timp de 4 ani pentru votul său, deși în campanii se promit multe lucruri.

Avem nevoie la Primărie de un om care să facă treabă. Nu mai avem nevoie de mucoși!

Distribuie acest articol