Noul presedinte al PLDM greseste in privinta candidatului comun

La sfarsitul saptamanii trecute PLDM s-a ales cu un nou presedinte. Noul lider a promis reforme in partid si consolidarea echipei, insa din cele mai recente declaratii intelegem ca nu schimba nimic si merge mai departe cu aceleasi idei lansate de Tudor Deliu, Maria Ciobanu si alti peledemisti care s-au urcat pe scena Platformei DA.

Ieri presedintele PLDM a declarat ca este pro identificarea unui candidat comun pentru alegerile prezidentiale, iar in cercul de negocieri intra PDA si PAS. In privinta PPEM zice ca sunt niste tradatori si nu vrea sa discute cu ei, de parca in partidul Maiei Sandu nu tot se regasesc peledemisti.

Cert este ca, din punct de vedere politic si orgazitional, noul presedinte PLDM greseste in privinta candidatului comun, mai ales ca acesta trebuie sa fie identificat tot din randul peledemistilor care au parasit corabia imediat dupa ce Vlad Filat a fost retinut si pus la inchisoare.

Un partid care se respecta poate inainta doar un candidat propriu, fara sa faca aliante sau intelegeri politice cu altcineva. In cazul daca PLDM sustine candidatura lui Nastase sau Maiei Sandu, dar cu siguranta va sustine pana la urma unul din ei, aceasta va fi o lovitura pentru intreaga formatiune si in echipa. Or, care este rostul partidului si muncii in campanie fara un candidat propriu?

Ideile noului lider duc doar la continuarea faramitarii PLDM si la ingroparea unui partid destul de impunator pe vremuri. Daca de fapt este acest scop pus in fruntea liberal-democratilor, atunci chiar nu este o problema daca ei singuri pun lațul la gat si omoara atat de devreme o fosta speranta politica a poporului moldovenesc.

Distribuie acest articol