Nici pe vremea Maiei nu se hrănea mai bine

Fostul vice de la educației era gata ieri să jure că pe vremea Maiei Sandu nici măcar un copil nu a mâncat carne alterată, cartofi verzi sau roșii marinate în tomberoane. În opinia lui, toate problemele au apărut acum, iar pe vremea peledemistă nu erau cazuri de intoxicație alimentară și nici livrări dubioase.

”Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”

De fapt, nici pe vremea Maiei nu se hrănea mai bine în școli și grădinițe. Și atunci picii erau hrăniți cu lături, însă nu apăreau probleme, deoarece furnizorii achitau cotizații grase la minister și partid, iar contractele erau prelungite automat pentru mai mulți ani. Unele contracte, semnate cu girul lui Grosu și al Maiei, sunt valabile și azi.

Faptul că nu s-a ieșit în presă la vremea respectivă nu înseamnă că problema alimentației proaste nu exista. Atunci schema coruptă era mai bine pusă la punct, iar organele responsabile de control erau plimbate de Vlad Filat după bunul plac. Să nu uităm că și ANSA, care este responsabilă de verificarea calității produselor, tot era la PLDM, deci furnizorii agreați de liberal-democrați nu puteau fi verificați de o instituție repartizată tot lor, fiind astfel instituită o protecție din parte organelor de control pentru toată rețeaua liberal-democrată de distribuire a produselor împuțite. Or, dacă este să dăm crezare celor scrise de către Dragoș Galbur, în școli și grădinițe erau livrate crenvuște împuțite anume când Maia Sandu conducea Ministerul Educației, iar de aceasta se ocupa o singură firmă.

Și dacă facem o mică incursiune în discursul lui Igor Grosu, am înțelege că el de fapt asta și propune acum, anume să fie monopolizat serviciul de livrare a produselor alimentare. Înainte ei au monopolizat sub partid, iar acum doresc transferarea atribuțiilor către niște combinate din subordinea nu știu cui, nesancționabile, insalubre și imposibil de schimbat.

Grosu a ieșit cu o propunere mai rea decât pe vremea comuniștilor. Probabil el nu crede în capitalism și nici în economia de piață, pentru că altfel nu pot înțelege cum un om dintr-un partid „democrat-european” poate să iasă cu o așa propunere demnă de anii ’60.

Igor Grosu, care a ocupat funcția de vice-ministru al Educației, omul care gestionează banii Partidului Solidaritate și Acțiune, tot el fiind omul care negocia cu reprezentantul lui Ilan Shor despre cum primarul de Orhei să finanțeze pe ascuns partidul Maiei Sandu, mai bine ar băga nasul undeva și s-ar ascunde departe de tot ce înseamnă sistem educațional, pentru că ar putea fi scoase de la naftalină niște dosare groase despre corupția din perioada lui și cea peledemistă.

Distribuie acest articol
4 Comments