Nepoții mei au fost loviți de o mașină. La volan era un alcoolic

Doi ani în urmă a fost reparat drumul din localitate (foto mai sus). Casa părintească este chiar la intrarea în sat (fotografia este făcută de la fântână). Drumul, până la reparație, era distrus în totalitate. Groapă în groapă, șanțuri, denivelări, iar din cauza aceasta nu puteai să mergi cu mai mult de 20 km/h.

După ce a fost reparat au început întrecerile între mașini, viteză la 120 km/h, virare cu viteză și tot așa mai departe. De atunci am spus că trebuie să fie pus un indicator care să limiteze viteza. Poliția Rutieră nu a întreprins măsuri, chiar dacă în apropiere este un pod îngust. Am spus fratelui meu că e periculos pentru copii și ar trebui să fie atent.

Miercuri, nepoții mei veneau de la bunica lor. Când au ajuns la pod au fost loviți de un automobil, la volanul căruia se afla un consătean în stare de ebrietate. Avea viteză excesivă și a încurcat podul de 4 m lățime cu o autostradă de 20 m lățime și a dat cu mașina direct peste nepoții mei.

Nepoata mea, Irina, a fost accidentată la picioare, iar nepotul, Roma, s-a ales cu câteva zgârieturi. Ambii au fost internați în Spitalul Soroca. Ieri au fost externați, însă au rămas să reziste durerilor provocate de un alcoolic cu volan în mână.

Poliția Rutieră a deschis o anchetă pe marginea acestui caz.

Eu despre toate cele întâmplate am aflat azi dimineață, la ora 9:30, eram la Brigada 2 Infanterie Motorizată “Ştefan cel Mare” a Armatei Naționale. De la început am rămas șocat, dar când am auzit că ambii sunt în viață m-am liniștit, însă am rămas supărat pe șoferii alcoolici.

Luni voi face un demers la Poliția Rutieră să-i întreb cine de fapt este responsabil de faptul că lipsesc indicatoarele rutiere. Indicatorul care îl vedeți în fotografie indică micșorarea vitezei, însă locul unde a fost pus este absolut greșit. Când l-au instalat am spus că nu acolo trebuie să fie, dar instalatorii au spus că au Ordin de sus și nu pot schimba locația. Interesant dacă proiectantul, fiind șofer,  poate să scadă viteza de la 120 km/h la 60-40 km/h, având 0 (zero) metri până la prima casă, 15 m până la pod.

Distribuie acest articol