Neinvestirea lui Sturza fost scurtă și clară pentru toți

Mai mulți „analiști” de pe Facebook au stârnit discuții aprinse despre neînvestirea Guvernului Sturza, susținând că nu s-a permis măcar înfăptuirea unui act democratic.

Aș răspunde acestora că actul democratic a fost înfăptuit anul trecut, la alegerile Parlamentare. Atunci poporul s-a expus cine trebuie să guverneze Moldova. Nimeni nu a votat ca PLDM să fie veșnic la putere. Eșuarea investiri Guvernului Sturza a însemnat prăvălirea Guvernului PLDM, după cum am scris și ieri.

Democratic, un Cabinet format numai din oamenii PLDM, inclusiv cu niște ipocriți din platforma transformată în partid (Noul PLDM), cu susținerea Țopilor, nu putea să vină că ceară încrederea altui electorat, deoarece acesta nu este reprezentat în noul Guvern. Cum să vii și să spui că faci un Cabinet tehnocrat, după care să anunți că selectezi oameni din PLDM, obligați chipurile să se autosuspende din partid? Cu ce schimba situația politică a eventualilor miniștri? Nu mai erau în PLDM dacă se suspendau? Maia Sandu și Gherman nu erau în PLDM, chiar dacă nu au depus cereri de aderare? Sturza a încercat să prostească zilele acestea electoratul mai multor partide, dar nu a reușit. Ieri a ieșit cu Circul la Palatul Republicii, iar astăzi a venit cu întreaga trupă de circari direct în sala de ședințe a Parlamentului.

Începând cu ziua de azi putem să spunem că Sturza a dat din el tot ce a putut. Amenințarea sa că se lansează în politică este egală cu zero. Deja știm că nu poate face nimic mai mult decât ce dictează amicul său Vlad Filat și partnerii din Germania. Sturza ar face bine să se lase de populism și să plece în România, unde-l așteaptă afacerile sale prospere. Ajunge cât s-a tot dat mare și tare la TV, pe la emisiuni televizate și în ziare. Timpul său a fost epuizat în 99. Păcat că atunci Moldova a pierdut timpul pentru un Guvern care a sărăcit-o cu totul. Azi electoratul Moldovei i-a dat lui Sturza răspunsul pe măsură. Era inacceptabil să revină la putere cel care a subjugat o țară întreagă Țarului numit Gazprom. Era Struza a trecut, și mulțumim Dlui pentru aceasta!

Pe viitor probabil ar trebui să acceptăm și concluzia lui Dumitru Ciorici, scrisă pe Facebook: „Nu mai vreau papusi-premier, sa fie Plahotniuc, sa-si asume responsabilitatea pentru tot ce a facut si urmeaza. Ajunge cu zastavcile frumoase. Da, e greu de acceptat, dar ce alte solutii sunt ca sa provocam explozia buboiului?”.

Haideți să ne punem pe așteptat, să vină ziua când buba va exploada. Cine știe, poate chiar va fi mai bine când vom scăpa de cea mai mare problemă politică a Moldovei, și anume de mofturile unor politicieni adunați grămăjoară în partide de genul PLDM, Partidul Da și tot așa mai departe. Vedem că ei sunt bubele noastre, nu altcineva. Ei au încercat astăzi să mintă Moldova cu un Guvern chipurile tehnocrat. Nu le-a mers și nici nu vor mai reuși în viitorul apropiat. Electoratul moldovean este destul de diversificat, așa că și Guvernul trebuie să fie pestriț, nu doar verde.

Distribuie acest articol