Natalia Morari tremură pentru propaganda rusească

10374989_10206137495414027_6086908018268562077_n

Natalia Morari, jurnalista care moderează câteva emisiuni comerciale la TV7, tremură de câteva zile pentru continuarea propagandei rusești aici la Chișinău. Azi s-a luat deja de Andrian Candu, președintele Parlamentului.

După cum este deprinsă, jurnalistă specialistă în dezinformare a scris un text pe Facebook, care probabil urma să devină știre pentru cineva, în care a notat că Parlamentul a trimis experților internaționali doar proiectul PD ce ține de modificarea Codului audiovizualului. Totodată, Morari a sărit la gâtul spikerului, acuzându-l pe acesta că încurcă coada vacii cu ștampila Primăriei (dacă e tot campanie pentru locale…).

Candu nu s-a lăsat mult așteptat, așa că a răspuns la învinuirile jurnalistei (fătuca a făcut parte din grupul organizatorilor protestelor din 7 aprilie 2009. Baghirov a fost condamnat, iar ceilalți încă sunt liberi și guralivi), precizând că au fost expediate toate proiectele, proiectul PD și cel al Partidului Liberal.

Da, știm că Natalia nu expune părerea proprie. Ea expune părerea lui Chiril Lucinschi, proprietarul postului TV care difuzează în Moldova cea mai agresivă propagandă rusă pusă în aplicare prin HTB. Tot ea mai expune și opinia oamenilor lui Filat. Pentru ei nu contează această țară, dar contează să aibă ce redifuza și din ce să câștige bani grei, inclusiv pentru complicitatea la războiul informațional.

Pe scena politică, deși se tot vorbește de peste un an de zile despre securizarea spațiului informațional, atât liberalii, pe de o parte, cât și unii liberali-democrați, pe de altă parte, se împotrivesc în fel și chip stârpirii propagandei rusești. Această chicoteală a lui Ghimpu, înaintarea propriului proiect de lege fără prevederi clare privind interzicerea propagandei, nu este nimic altceva decât lobarea intereselor posturilor TV care s-au deprins să facă doar un studiou de doi bani, să angajeze 2 prezentatoare de știri și 3 cameramani, fără să investească în dezvoltarea producției proprii. Aici e clar că Ghimpu s-a luat din nou după cum îi spune ProTv Chișinău. Cine știe, poate este motivat cumva, poate chiar cu bani.

Ce se întâmplă din cauza lui Ghimpu și Filat? Iată că vom mai privi minim jumătate de an filme rusești de propagandă și emisiuni nocturne despre cât de bun este Putin. Văd că asta este foarte important pentru cei legați strâns de Rusia. Și când te gândești că unii se mai declară români și pro-europeni… dar promovează interesele Rusiei…

Atenționez că întinderea timpului favorizează grupurile de interese, însă este în dauna telespectatorului din Moldova. A rămas ca TV7 să anunțe redeschiderea difuzării știrilor din Rusia… și deja putem spune că am capitulat cu totul din nou.

Distribuie acest articol
7 Comments