Natalia Morari a mai pierdut un erou

Mașinăria de propagandă de la TV7 a mai pierdut astăzi un erou (vezi emisiunea). De această dată, la doar câteva săptămâni după ce Marin Ciobanu și-a recunoscut greșeala (vezi aici), a venit și rândul lui Serghei Sagaidac, un fost angajat din sistemul bancar moldovenesc, care a fost ridicat în slăvi de către Natalia Morari la emisiunea INTERPOL, iar declarațiile acestuia au fost utilizate din plin de către Platforma DA, Andrei Nastase și Maia Sandu în campania electorală precedentă.

Așadar, în legătură cu reținerea lui Leonid Talmaci (vezi aici), șeful intangibil de la Moldindcombank, Sagaidac a apreciat pozitiv activitatea anticorupție a CNA, precum și a Procuraturii Anticorupție: ”Timpul le pune pe toate și pe toți la locul lor. Bravo CNA și Procuratura Anticorupție. În sfârșit am ajuns și eu să mă mândresc cu instituțiile de drept ale Republicii Moldova. Hai că se poate. Platon, Shor, Filat, Talmaci și restul escrocilor care au creat prejudicii altor persoane și cetățenilor – locul lor e la pușcărie, a scris Sagaidac pe Facebook.

Cu siguranță, așa cum s-a întâmplat și cu Marin Ciobanu, tânărul Sagaidac va fi reluat la ochi de către presa finanțată din banii furați de la BEM, însă de această dată va fi negat, înjosit și dezgolit de păcate în fața tuturor. După cum am notat mai sus, de un asemenea tratament a avut parte și fostul șef de la ZEL Bălți, despre care presa BEM a scris de rău pe online și în ediția tipărită (vezi și aici).

Totodată, din cauza declarațiilor în favoarea CNA și PA, dar și pentru afirmația că locul perfect, pentru Platon, Shor, Filat, Talmaci și restul escrocilor este la pușcărie, ex-angajatul unor bănci din Moldova, acum plecat peste hotare, riscă să fie exclus din casta Platformei DA, iar Natalia Morari o să-i întoarcă spatele și nu-i v-a mai da binețe.

Cert este faptul că, având această declarație, dar și conferința lui Marin, se cam termină și argumentele lui Andrei Nastase și Maia Sandu, despre statul capturat și instituțiile subordonate politic. Or, dacă privim prin părți, erorii identificați în timpul campaniei electorale încep să înțeleagă în ce măsură au fost folosiți, iar acum se trezesc la realitate și încep să facă câțiva pași în urmă. Unul deja și-a recunoscut greșeala în mod public, iar următorul probabil va fi Gofman (se cam termină omului banii în SUA).

În acest ritm, dacă lunar s-ar retrage câte un erou al Nataliei Morari, Maia Sandu va rămâne singura persoană care încă nu vrea să înțeleagă faptul că, deși în condiții de huiduială din partea presei BEM, Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție activează conform atribuțiilor și sunt liberi în acțiuni. Și, ca o negare a celor afirmate de către Maia Sandu la TV21, despre lupta anticorupție, este de reamintit condamnarea lui Vlad Filat, care este cel mai mare succes al Centrului.

Dacă nici condamnarea lui Filat nu mai este dovadă a luptei anticorupție, atunci stați să vedeți voi ce o să facă CNA și PA din Platon și ceilalți finanțatori ai partidelor de ”drepta” de la noi și ai ”presei independente”.

P.S.: Maia Sandu, Natalia Morari, Andrei Nastase, voi simțiți cum suflă vântul și în direcția voastră? Simțiți vă vine și sfârșitul minciunilor voastre?

Distribuie acest articol

One comment

  1. Dacă să lăsăm deoparte ce s-a mai adăugat de către autor, și să luăm în considerare ce s-a postat expres de către umila persoană, a fost o apreciere față de arestarea lui Talmaci, care în opinia mea chiar are un rol în prejudicierea BNAA, cunoscând subtilitățile acelor tranzacții. Chiar se așteptau careva măsuri a fi întreprinse. În rest nu am negat nimic din cele declarate anterior și nici un fel de greșeli nu au fost recunoscute. Așa că, precum mi-am exprimat opinia înainte INDEPENDENT, așa și acum mi-am exprimat opinia INDEPENDENT. Nu are nici o legătură cu careva persoană sau grup de persoane, sau careva televiziuni. Este o opinie INDEPENDENTĂ de apreciere în privința ultimei măsuri întreprinse de către CNA și PA, și dacă să recunoaștem în opinia mea – demnă de respect, căci la fel este un pas spre înfăptuirea justiției. Vă rog să citiți postarea mea în original ca o apreciere a arestării unei persoane vinovate de prejudicierea BNAA când MD era cât pe ce să fie exclusă din sistemul Cartea Verde, în rest nu am treabă cu careva persoane sau grupuri de persoane. Iar, dacă va fi cazul nu exclud că voi critica în funcție de acțiunea sau inacțiunea unora.

    Și nimeni nu pierde nici un erou, și nu pot fi exclus din acea castă a Platformei DA, Corneliu, pe simplu motiv, că nu am pretins și nu pretind a fi erou, mi-am făcut datoria de cetățean de a-mi expune opinia atât timp cât treburile decurgeau foarte prost, injustiția era mare, și nu pot fi exclus de acolo de unde nu eram adică în presupusa castă a Platformei DA. Desigur că am comunicat cu mulți, dar nu înseamnă că sunt afiliat sau membru al căreiva organizații sau caste etc. Și fiți sigur că există ancheta, câteva persoane unele care au recunoscut public, altele care nu au recunoscut și identitatea nu poate fi dezvăluită, dar au depus mărturii în fața anchetatorilor DHS și FBI, în asta a constat menirea mea. Dacă vă amintiți era o campanie de a încuraja martorii să depună mărturii inclusiv pe pagina mea de facebook. Asta a fost toată cooperarea, interacțiunea și comunicarea, în rest nu sunt membru al nici unei caste etc. MULȚUMESC CĂ SUNT ÎNȚELES ÎNTOCMAI ȘI CORECT.

Comments are closed.