Natalia Morari dă share la investigația RISE despre Chiril Lucinschi?

Câțiva ani în urmă consilierul comunist Victor Gurău a publicat mai multe materiale ce țin reparația drumurilor din capitală. Potrivit documentelor publicate, inclusiv plângeri la CNA și Procuratură, o firmă înregistrată în America urma să efectueze lucrărilor de asfaltare a principalelor artere din Chișinău.

Denumirea firmei a fost direct legată de familia Lucinschi, ca ulterior să aflăm că unul din feciorii fostului președinte al RM a fost arestat în România pentru șantaj și trafic de influență. Chiril, feciorul rămas acasă, a cunoscut o creștere semnificativă în domeniul politic și a devenit chiar un mic mogul pe piața media moldovenească, dar până la urmă a rămas cu fundul gol după ce Igor Dodon i-a suflat NTV-ul Kremlinului.

Atunci Natalia Morari nu a făcut share la noutățile despre partenerul ei de afaceri. Probabil știrile erau din dezvăluirile lui Victor Gurău, acest personaj impulsiv de la noi și asta ar fi fost o piedică. Motivul este bine înțeles.

Astăzi pe siteul rise.md a apărut o nouă investigație jurnalistică despre afacerile lui Chiril Lucinschi în Moldova. În afacere este implicat și fiul cercetat penal în România. În material din nou apare aceeași firmă americană, numită anterior de Victor Gurău, prin care Primăria mun. Chișinău a fost prejudiciată cu 8 000 000 lei. Bani nu puțini, respectiv prejudiciu deloc de neglijat, mai ales când ne uităm în ce stare sunt drumurile din capitală și cum se lucrează la unele artere. Să nu uităm că Bulevardul Grigore Vieru a fost reparată de firma deținută de frații Lucinschi, dar care s-a deteriorat peste câteva luni și asfaltul necalitativ s-a făcut valuri.

”Istoria firmei care a primit contractul de reabilitare a celor 10 străzi din Chișinău începe în martie 2010. La acea dată, este înregistrată în Capitală, Genesis International SRL, cu un capital social de 40.000 lei (2.315 euro). Fondator era firma Genesis International SRL România, care avea doi proprietari: Straco Grup SRL – cu 20%, reprezentată de afaceristul român Alexandru Horpos, în prezent cercetat în România pentru evaziune fiscală și spălare de bani, şi IPA International Project Agency Establishment din Liechtenstein cu 80%, reprezentată de cetăţeanul moldovean Ruslan Romanciuc”, scrie rise.md

„Deputatul Chiril Lucinschi, fiul fostului președinte Petru Lucinschi. Beneficiar al companiei era însă actualul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi, iar ulterior în afacere apare şi fratele său, Sergiu Lucinschi, anchetat în prezent în România într-un dosar de corupție. Parlamentarul a confirmat pentru RISE că a fost beneficiarul Genesis International SRL din Chișinău. El a susținut, însă, că s-a retras, încă din 2010, din Emerging Media Holdings (EMH) Inc. (EMH), firma americană prin care a intrat în afacerea Genesis. Totuși, a continuat să se ocupe personal de partea juridică și financiară a contractului de împrumut dintre Primăria Chișinău și Turbine Real Estate Holdings”, se mai arată în investigație.

Natalia Morari, partenera lui Chiril Lucinschi, nu a ratat niciodată să aducă în fața opiniei publice cele mai scandaloase investigații publicate de RISE sau platforma investigatii.md. Oare acum, când în investigație apare și Chiril, Natalia va fi la fel de activă în spațiul public și va informa „poporul” despre cum apropiatul ei a delapidat Primăria mun. Chișinău de cel puțin 8 milioane de lei? Nu, nu așteptați share de la ea și nici emisiuni la TV, precum nici dezbateri la Europa Liberă (post american care găzduiește agenții cu misiuni speciale ai Rusiei – citește aici). Da, nu vom auzi nimic la această temă nici în timpul de antenă acordat Europei Libere la Radio Moldova.

După investigația de astăzi putem deja să-l înjurăm și pe Chiril Lucinschi de fiecare dată când dăm cu roata într-o groapă neastupată din lipsă de fonduri. Banii, după câte puteți afla din investigația RISE, sunt în buzunarul lui Chiril, probabil cheltuiți pentru hainele scumpe purtate de Natalia: eșarfe scumpe de 325$/bucata de la HERMES (citește aici).

Nu știu dacă este cazul să mai scriu ceva despre obiectivitatea acestei jurnaliste. Ați putut deja singuri să trageți concluziile după fiecare emisiune difuzată de Combinatul de Manipulare Publică patronat de Chiril, post TV aflat acum în moarte clinică și criză financiară.

Vă rog să nu ezitați, în caz dacă o vedeți pe Natalia, să o întrebați pe vestita jurnalistă ce spune despre investigația RISE și de ce nu i-a făcut share. Oare ce răspuns va da?

Apropo, imaginea de mai jos nu este pusă întâmplător. Pe pieptul jurnalistei scrie că personal trimite în origini toată corupția din Moldova. Natalia mai are acest maiou? Nu modifică puțin textul și să bage noul text: „Fack you Chiril”?

video--ce-le-a-spus-natalia-morari-lui-filat-si-ghimpu-la-intalnirea-cu-societatea-civila-13397

Distribuie acest articol