Nastașii sunt “obligati” de popor sa faca un nou partid

Uite ca protestatarii au ajuns astazi sa fie fondatori de partid. Nu stiu cati din ei s-au pornit de acasa cu un asa gand, insa in Piata s-a citit o rezolutie prin care “Consiliul” a fost obligat sa construiasca o noua formatiune de dreapta, pro-european.

Rezolutia citita astazi este de fapt un circ ordinar. Este pasul prin care s-a obtinut un vot popular speculativ, care va fi utilizat de Nastasi la crearea partidului Țopilor.

Acum ei peste tot vor spune ca au fost mandatati de catre popor sa faca acest partid, ca noua formatiune urmeaza sa reprezinte protestatarii si va avea la baza revendicarile lor.

Am vazut ca revendicarile formatiunii #Țopilor sunt absolut populiste. Au adoptat strategia comunistilor din 2001. Voronin a promis atunci ca toti hotii vor ajunge la inchisoare, insa s-a intamplat ca ei au ajuns sa fie membri de partid.

Astazi s-a promis ca urmeaza sa fie construita o cale ferata europeana. Aceasta va duce de la Guvern si Parlament direct la inchisoarea Pruncul. Populism curat, aplaudat de cei prezenti in PMAN, orbiti de discursurile inflacarate.

Noua formatiune nu va fi nimic altceva decat o noua adunatura de oligarhi si hoti in lege. Primii din ei vor fi Țopii, apoi Nastasii, Dolganiuc, Arama si tot asa mai departe.

Acum probabil e clar la ce au dus protestele stradale. Cei interesanti au obtinut formarea partidului, iar cei indurerati au fost dusi de nas ca Platforma ramane una sociala si nu va fi politica. In final, Platforma Demnitate si Adevar s-a rupt astazi in doua. O parte vor forma partidul, iar cealalta parte ramane in afara puterii si scaunelor moi. S-a ales graul de neghina, insa neghina in acest caz sunt cei care vor face parte din noua formatiune politica.

Da, Igor Botan spunea ca paraseste #DA daca se transforma in partid. Se pare ca deja a parasit aceasta grupare oligarhica, pentru ca nu l-am mai vazut nici la negocierile cu reprezentantii statului si nici pe scena din PMAN.

Draga popor, ai fost prostit din nou! Felicitari!

Distribuie acest articol