Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei ÎNCHIS pentru vizitatori

E vară și ai vrut să te duci la muzeu pe la apusul soarelui? Află că Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei este închis după ora 18:00 în timpul verii, iar de la 17:00 în timpul lunilor de iarnă.

Azi mergeam pe lângă Muzeu și am văzut la poartă un grup de persoane care au dorit să-l viziteze, însă ”surpriză” – este închis deja de 12 minute, iar pe alături nu este nimeni.

Am stat vreo 2 ore la o terasă de alături și am avut ocazia să văd un autocar plin cu turiști străini care la fel au dorit să facă cunoștință cu istoria neamului lui Ștefan cel Mare. Din nou – ”surpriză” –  Muzeul este închis. Pe scări erau 2 paznici, dar nici unul din ei nu a venit la poartă să spună celor străni care este programul de mâine, că tot azi este închis deja. Porabil și-au zis: ”programul este afișat la intrare, vor citi în limba română și rusă”.

Mă gândesc dacă la Ministerul Culturii și la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei se știe că nu mai suntem în URSS, iar acum e permis să circuli liber prin oraș și să vizitezi muzee, chiar și în grupuri mai mult de 3 persoane.

#Moldova

Distribuie acest articol
Tags: