Motivul pentru care Irina Vlah nu a semnat motiunea de cenzura

Socialistii au anuntat inca de ieri ca vor depune motiune de cenzura daca Guvernul Ciril Caburici va decide sa-si asume raspunderea asupra tuturor Legilor ce tin de bugetul pe anul 2015.

Dupa cum au zis, azi socialistii au pus semnatura pe motiunea impotriva Cabinetului minoritar, condus de absolventul fara diploma.

Pe motiunea de cenzura nu se regaseste si semnatura Irinei Vlah, deputatul independent, dar cert afiliat PSRM-lui.

Semnatura nu a fost pusa intentionat, pentru a nu lasa loc de interpretari. Dodon spune ca Vlah nu poate semna atata timp cat este si membru al Guvernului, in conformitate cu Legislatia UTA Gagauzia.

Irina Vlah a preluat mandatul de bașcan al Gagauziei dupa victoria de luna trecuta, insa in acelasi timp este deputat, bascan si membru al Guvernului. Situatia evident ca se va schimba, pentru ca o sa renunte la mandatul parlamentar.

Pentru a evita respingerea motiunii din cauza unui motiv de conflict legal, deoarece Constitutia nu permite unui membru al Gov sa inainteze motiune de cenzura, PSRM nu a acceptat si semnatura Irinei Vlah. Evident ca bascanul are motive sa semneze si sa voteze documentul, insa nu poate.

PS. Motiunea nu trece. Dodon nu are voturi suficiente. E doar un teatru.

Distribuie acest articol