Moldovenii au vorbit la telefonul mobil de 820,5 mln lei, doar în primele 3 luni ale anului. Orange este lider la capitolul încasări

Suntem săraci dar fără telefonul mobil nu plecăm nici la WC. Statisticile pentru primele trei luni ale anului 2012 te strâng în spate. Cifra de afaceri a operatorilor de telefonie mobilă este înfloritoare și cu mâncărimi în palma prestatorilor.

În lunile ianuarie-martie-aprilie, moldovenii (aici se includ și străinii care ne vizitează țara și care au un număr Orange, Moldcell sau Unite) au cheltuit 820,5 mln lei. Dacă am împărți la prețul de 1,40 lei/minut, atunci ar fi 586 071 428 minute și 57 secunde. În aceste opt sute de milioane se include și SMS, MMS, Număr Favorit, Zona Favorită și alte servicii.

Moldcell ocupă locul doi la încasări. Conturile companiei au înregistrat 207,4 mln lei. Moldtelecom este la coadă, cu doar 36,4 mln. Orange este lider și a încasat peste 576,6 mln lei, doar în primele trei luni ale anului 2012.

Raportându-ne la trimestrul 1 al anului 2011, toate veniturile companiilor de telefonie mobilă au înregistrat creșteri, dar în comparație cu trimestrul 4 al anului 2011, acestea au înregistrat o scădere. Diferența o puteți observa și  în graficul de mai jos.

Cred că o creștere semnificativă se va înregistra în luna iunie. Studenții și elevii au utilizat pe larg internetul mobil și telefonia mobilă pentru a găsi pe  răspunsurile la Examene și la Examenele de BAC.

sursa: anrceti.md

Sursa de inspirație: anrceti.md

Distribuie acest articol