Moldova răsuflă mai ușor fără Vlad Filat


Parlamentul, Procurorul general si Centrul National Anticoruptia a luat o piatra din spatele Republicii Moldova. Au dus la inchisoare unul dintre hotii acestei tari, care mulgea  lunar prin influenta sa milioane de dolari, in schimbul unor hotarari de guvern si alte decizii de acest gen.

Moldova se simte acum, dupa arestarea lui Filat, ca un cocoșat caruia i-a fost stirpat ghebul din spate. A fost anihilat un hot in lege, in hotari de guvern, o persoana care a transformat Guvernul si alte institutii de stat in surse de venit pentru sine, partid si alti dubiosi.

Totodata, am scapat de o rusine in fata partenerilor externi. Puteam sa crapam de rusine atunci cand Filat se ducea peste hotare, apoi venea acasa si ne spunea ca a avut discutii bune cu acestia. Se intampla ca un corupt se ducea sa-si negocieze pretul sau, nu binele tarii. Se ducea la Berlin si New York sa convinga partenerii ca nu el e hotul, desi inca din 2013 ne-am dat seama ca nimeni nu poate fi mai corupt si mai hot decat dansul.

Ieri a fost ziua din care Republica Moldova a incetat sa mai verse bani in conturile coruptului Filat. Zilnic institutiile de stat, subordonate acestuia, erau obligate sa transfere, direct sau indirect, resurse financiare, care intr-un total anual ieseau destul de rotunde. Sa nu credeti ca Filat nu a avut nimic din licitatiile din medicina sau din subventiile achitate de AIPA. O sa vina si ziua cand si inculpatii din aceste dosare vor depune marturii, pentru ca ei au pus semnatura pe niste documente, iar banii au plecat in directia indicata de Filat, nu acolo unde si-au dorit de fapt. S-au infruptat si ei, cu siguranta, insa grosul a fost luat de cel care acum sta pe ganduri in subsolul CNA si se joaca probabil in carti cu nasul sau de cununie, depanand incetul cu incetul istoria lor de succes si amintirile despre cate milioane, furate de la noi, au cheltuit pe mancaruri scumpe, zboruri la comanda, avioane particulare, cazari la cele mai scumpe hoteluri si tot asa mai departe.

Va inchipuiti ce inseamna sa scoti din joc un actor care mulgea statul in fiecare zi de cateva sute de mii de lei, iar anual de cateva sute de milioane? Aceasta inseamna ca acesti bani vor ramane acum in conturile statului si vor fi utilizati conform destinatiei normale, nu in interese de partid.

Nu stiu exact cat fura Filat lunar, insa cert este ca banii luati de el pana acum ar ajunge sa construiesti cate un spital pentru 2-3 raioane in fiecare regiune geografica a MD. Sa nu uitam ca doar pentru cateva hotarari de Guvern a incasat 66 de mln. de €, insa asta este nimic pe langa celelalte sume, inclusiv incasate pentru a-l numi pe Shor presedinte la BEM.

Filat a vandut Moldova si pe noi, iar de fiecare data s-a ascuns sub motivul integrarii UE. Probabil el a inteles ca integrarea europeana inseamna hotie fara raspundere, dar, din fericire, UE nu accepta nici coruptii si nici hotii tarii. Europenii accepta oameni cinstiti, nu mincinosi care umbla cu rahat sub caciula si cu musca pe ea.

Sper ca lectia Filat a fost invatata de multi din PLDM. Ar putea sa vina ziua cand fiecare o sa raspunda in parte pentru actiunile sale. Crima impotriva statului nu are prescriptie, motiv pentru care nimeni nu trebuie sa se culce pe o ureche!

Terminati oameni buni sa mai furati la comanda cuiva. Mergeti si depuneti marturii, spuneti ca ati fost obligati de Filat, pentru ca o sa ajungeti sa stati langa el in subsolul CNA, de unde nu o sa va scoata nimeni. Ganditi-va si la familie, pentru ca nimeni nu se gandeste in locul vostru. Lui Filat nu i-a pasat niciodata nici de voi si nici de familiile voastre, iar acum chiar sunteti direct in cotul sau de la bratul stang, mai cu seama ca a fost parasit noaptea trecuta si de noua familie. El acum nu are timp de voi si nici nu mai poate sa va acopere in fata cuiva. Fiti atenti, hotii lui Filat!

Arestarea lui Filat a fost doar primul pas. Asteptat si alte arestati, si din alte pertide. Eu vad ca la noi a inceput lupta cu mai marii coruptiei, asa cum s-a inceput si in Romania. Multi au crezut ca lupta va incepe dupa integrarea in UE, insa vedem ca a inceput mai repede si cu probe suficiente. Loc de joaca nu mai este. Pana aici a fost!

Moldova, in sfarsit ai mers numai inainte, iar acum l-ai luat la tine si pe Filat. Ai grija de el, pentru ca e un hot de lux, pretios! Trebuie sa ajunga pana in ziua citirii sentintei de infundare a inchisorii pentru minim 15 ani! Razbuna-te azi, aici si acum!

In aceasta intorsatura de lucruri, este mai actual ca niciodata sportul electoral al PLDM „E dimineață, din nou, în Moldova.”

Intradevar, datorita intemnitarii unui corupt, chiar in aceste clipe banii merg pentru drumuri, pentru spitale, scoli si gradinite, iar un cetatean plecat peste hotare se gandeste sa vina acasa. E bun spotul, e la tema!

Distribuie acest articol
2 Comments