Moldova mai aproape de UE. PCRM mai departe de Moldova

Republica Moldova a ajuns să apuce și ziua de 28 noiembrie. Va apuca și ziua de 29 noiembrie, când vom putea spune că deja au fost parafate toate acordurile cu Uniunea Europeană, necesare pentru integrare.

Toate acțiunile pozitive și susținerea nemărginită din partea partenerilor, în special a României, ne duce tot mai aproape de Uniunea Europeană, iar calea este ireversibilă deja începând cu ziua de azi. Sunt sigur că vor fi găsite puteri pentru a semna și a merge înainte și nu vom avea aceeași soartă răzgândită pe care a avut-o Ucraina. Totul stă în puterea poporului în fața presiunilor rusești și în puterea politicienilor să meargă la braț de pace tot așa înainte până când vom deveni asociați ai UE, nu mai târziu de toamna viitoare, după cum se vorbește.

Deși unii politicieni, sau mai bine spus foști oameni politici, anunțau despre moartea Moldovei în drum spre UE. Astăzi vedem că suntem tot mai aproape de realizarea scopului pus de toți noi, cei cu aspirații europene. Cu siguranță toți sunt mândri și nimeni nu regretă votul dat pentru partidele care au făcut posibil parafarea acordurilor și atingerea datelor de 28-29 noiembrie 2013, pe care le-am așteptat atât de mult, împreună. Astăzi cu siguranță cei care au ridicat mâinile unanim la 3 noiembrie 2013 sunt bucuroși și sunt mândri pentru că nu au fost înșelați de clasa politică aflată la guvernare, așa cum anunțau mai multe partide.

Pentru Moldova este un eveniment istoric aflarea la Vilnius, în cadrul lucrărilor Parteneriatului, unde se vor pune încă câteva pietre pe drumul pavat și frumos spre UE. Istoria se scrie astăzi, iar în urma acestui eveniment ne vom alege de aceleași privilegii pe care le-au avut multe țări și mulți cetățeni a statelor aspirante.

Pe de altă parte, pe măsură ce Moldova este mai aproape de UE, vedem că Partidul Comuniștilor, liderii naftanilizaţi din acest partid, sunt tot mai departe nu doar de steagul albastru cu stele, dar sunt tot mai departe de Moldova.

Să ne amintim despre nenumăratele ultimatumuri înaintate și despre amenințările în adresa celor care au lucrat zi și noapte ca să ajungem în aceste zile istorice pentru noi, care trebuiau să fie încă în anii 90. Să nu uităm și despre protestele toboșarilor din centrul capitalei, precum și despre disperata încercare de a răspunde cu 5000 de toboșari mulțimii adunate la 3 noiembrie. Să nu uităm nimic despre cei care au mințit pe mulți că ne duc în UE, dar de fapt ne trăgeau în groapa adâncă a mormântului URSS.

În zilele acestea tot mai mulți ies la iveală și-și dau arama pe față. Chiar uneori mă miră faptul că printre noi sunt oameni despre care chiar credeam că sunt pentru Europa, dar pe zi ce trecea, cu cât mai mult ne apropiat de luna noiembrie, aceștia deveneau tot mai agresivi și au început a spune că de fapt UE nu-i nimic pentru noi.

Dacă UE nu ar fi nimic pentru noi și dacă ne-am lăsa în mâinile comuniștilor și celor răzgândiți, atunci cu siguranță vom ajunge să angajăm câte un ”cosmetolog” pentru fiecare localitate, să mascăm sărăcia cum au făcut-o cei din Rusia. Partea interesantă este că cel mai mult sunt împotrivă cei care ori nu au scos un picior din Moldova, ori cei care nu au fost niciodată în statele europene, să vadă unde guvernează ordinea și principiile.

Unde-s acum comuniștii și cei care s-au aliniat cu ei în ultima perioadă? Îi vedem lingând rănile, iar pe alții la cârciumă unde-și îneacă amarul pentru că nu au putut duce planul rus până la capăt. Dragii noștri comuniști, afiliați și simpatizanți, Moldova nu-i de vânzare. Chiar dacă e mai mică decât Ucraina oricum nici 20 de miliarde nu putem accepta pentru viitorul nostru.

Da, Moldova nu se vinde și este condamnabil ca pentru viitorul nostru să se găsească găști de pro-ruși care să pună mâna pe sute de mii de ruble rusești, iar după această să ne lase pe noi în balta vamală.

Stimați prieteni și neprieteni, cum spune Mocanu, adica ”scumpii” noștri comuniști, ați ajuns la limita disperării și deja e timpul să vă ocupați de altceva. Lăsați Moldova în pace, pentru că Ea vrea în UE, chiar nu vedeți?

Distribuie acest articol