Moldova e un SISTEM corupt despre care ne facem că nu știm nimic în timp ce politicienii joacă teatru

Jurnaliștii de la Adevărul Moldova au publicat un articol referitor al cazul Țurcanu. Doar dând citirii câtorva rânduri din articolul lor îți dai seama că trăiești într-o țară unde cei la care trebuie să apelezi după ajutor sunt cei care acoperă infractorii, iar corupția nu vine de la noi ci de la ei, de la conducerea acestui stat, care a prins deja coada ”sărăciei” invizibile pe ”alocuri”.

Toate schimbările lor ”până la capăt” și căutarea ”timpului pentru oprirea războiului politic” nu este decât ceva care să ne distragă atenția noastră de la ce se întâmplă.

Legați unul de altul, de la președinte, premier, ministru, deputat și interlopi crează SISTEMUL corupt al acestui stat, de la care degrabă vom cumpăra lapte cu doza și pâine cu bucata dacă nu ne vom supune.

Mai bine să tacă cel ce are în gând să spună că nu a știut nimic. Sunt la conducerea organelor de forță dar se ocupă cu atâtea încât nici noi nu avem minte destulă să înțelegem ce fac, însă pe zi ce trece ne mint să cedăm sistemului și să-i credem pe cuvânt, că sunt incoruptibili, vor opri războiul politic și vor stârpi pe alocuri sărăcia din unele gospodării.

Toți ca unul joacă teatru ca să ne distragă atenția. Se întâlnesc cu oaspeți străini, se ceartă prin intermediul presei, scuipă în microfoane și fac conferințe de presă, iar în acest timp cineva ucide, duce țigări peste hotare, distrug ceva în oraș la comanda inșilor politicieni.

Lupu vrea Axă de la Chișinău până la Washington, dar nu vede că Axa Interlopi – Organe de forță e mai bine pusă la punct decât cuvintele și gândurile lui întortocheate. Cine se apucă de stârpit corupția în țara asta plină cu păcătoși dacă ei fac parte din ea?

Când ai noștri nu vor mai juca teatru dar se vor apuca de reforme, care să dureze 1 lună nu 7 ani?

Ca să înțelegeți mai bine supărarea mea, îndemn să citiți articolul de pe Adevărul

Distribuie acest articol