Ministrul Oleg Balan a organizat un show formidabil

 

Ieri a fost o zi fierbinte de tot in Chisinau. Politia a fost pe alarma. Au gasit 11 teroristi, care de pana la urma erau 7, apoi au gasit bombe in cladiri parasite.

Evenimentul de ieri trebuie tratat corespunzator. A fost un exercitiu operativ, insa cu multe scapari. Pe scurt, a fost un show al lui Balan si Cavcaliuc, sa arate donatorilor straini si premierului ca el lucreaza.

Despre teroristi

I-au “descoperit” si i-au expulzat urgent. De ce?

In aemenea cazuri se cauta in istoria faptasului, se face legatura cu tara de origine, apoi cu tara de unde a venit ultima oara, pentru a vedea daca persoana in cauza este sau nu in cautare internationala pentru savarsirea unor infractiuni. Cu atat mai mult, urma sa fie anuntata si Alianta care lupta impotriva Statului Islamic si chemati experti internationali, sa-i interogheze. Politia nu a facut nimic. Nu a fost facuta o ancheta normala despre acei teoristi, pentru ca totul a fost un circ.

Aici apar mai multe intrebari logice, insa prea grele pentru profesorul Balan. El vine din educatie si crede ca este la prelegeri cu studentii, unde se da ascultare la tot.

Cum se face ca Politia se contrazice in date si nu poate spune exact cate persoane au fost retinute? Au scris mai multe scenarii si au uitat sa le sincronizeze?

Ei ne au de prosti?

Despre bombe

Iatoria cu bombele este inca o inscenare nefericita. Politia (Cavcaliuc) anunta ca este Alarma cu Bomba, iar Ministrul Balan spune ca este o operatiune in baza informatiilor operative parvenite la Minister.

Ei spun ca au gasit acolo elemente explozive, coctailori Molotov, telefoane mobile. Insa:

1. Cine este bolnav la cap sa faca coctailuri Molotov si sa le lase acolo, daca benzina din ele se evapora in cateva ore? Daca erau pline si pregatite, atunci de cat timp stateau? De ce nu a fost organizata o ambuscada sa se descopere faptasii? IGP nu mai are agenti care sa ramana doua nopti sa vada cine vine sa verifice arsenalul?

2. Voi sunteti gata sa lasati in blocuri parasite telefoane mobile, cartele, toate celea care pot duce la identificarea persoanei? Cu siguranta nu! Cum se face ca teroristii au lasat? Sunt chiar asa de prosti?

3. De ce numai PublikaTV, apropiata de Cavcaliuc, a primit informatia si permisiunea de a filma de aproape toata scena? Normal, sa fie circul complet!

4. De ce nu au fost actiuni operative in acelasi timp in centrul orasului si la Botanica? Ministrul spune ca au fost ridicate materiale explozive inclusiv intr-un bloc parasit de la bd. Dacia. Ridicarea a avut loc dupa tot circul din Centru.

Normal, Cavcaliuc si Balan nu s-au gandit la faptul ca “teroristii” puteau sa spele urmele daca aflau despre descoperirea din Centru…

Eu cred ca premieruk trebuie sa dispuna o ancheta la MAI in acest caz. Ajunge cu circul inainte de alegeri si proteste. Ajunge sa o mai facem pe eroii in fata donatorilor externi, ca ei singuri stiu cat de grava este situatia de la MAI.

Teatrul de ieri a avut mai multe scopuri: 1. Sa arate ca Balan lucreaza; 2. Sa arate ca Cavcaliuc este bun de sef la IGP, demonstrand prin actiunea de ieri ca poate gestiona situatii critice; 3. Sa arate donatorilor externi si premierului ca se lucreaza.

Dle Ministru, pune-l pe Cavcaliuc pe o targa si plecati de unde ati venit! Nu vrem circ!

Distribuie acest articol
2 Comments