Mihail Gofman Platonovici, noul erou al Nataliei Morari

Natalia Morari și-a tras în emisiune un nou erou. De această dată a fost chemat în fața monitorului și promterului fostul angajat al CNA, pe nume Mihail Damian, cunoscut deja cu noul nume Gofman.

Cine este Damian-Gofman Mihail Platonovici?

Presa, independentă pre vremuri, a scris de mai multe ori despre averea celui mai bogat angajat al Centrului Național Anticorupție. Ofițerul a reușit, fiind în funcție, să adune avere de milioane și să ridice pentru familia sa un castel de toată frumusețea. Mai multe informații găsiți pe ziarul de gardă, ediția online și print, precum și pe siteul anticoruptie.md

Gofman, pe vremuri Damian, a fost demis de la CNA în urma anchetei interne despre stilul său de trai. CNA, ca instituție, probabil nu a putut demonstra direct relațiile interlope ale angajatului, așa că s-a găsit calea prin anchetă internă privind destituirea numitului. Însă, anterior pe numele acestui personaj, noul erou al Nataliei Morari, a fost intentat un dosar penal destul de gros, dar care nu a mai ajuns pe masa judecătorilor deoarece… dosarul a fost murat, prăfuit, spălat și uitat undeva sub masa unui procuror de teapa lui. Anume după acest dosar, pentru a scăpa cu obrazul curat, Mihail Damian Platonovici și-a luat noul nume de GOFMAN. Probabil i-a fost rușine să poarte același nume cu rudele sale, știind cât de mult și-a pătat reputația având relații interlope cu anumite personaje.

Să nu credeți că patronimicul Platonovici vine de la prenumele tatălui său. Eu nu știu numele părinților, dar știu că acest Gofman a fost în slujba lui Veaceslav Platon mulți ani, ocupându-se de „krîșuirea” spălătoriei de bani prin băncile controlate de cunoscutul interlop internațional.

Vă întrebați cum Gofman „krîșuia” spălătoria lui Platon?

Mihail Platonovici a ocupat funcția de şeful adjunct al Ser­vi­ci­u­lui Pre­ve­nire şi Com­ba­tere a Spă­lă­rii Bani­lor (SPCB) din cadrul CNA, adică era șeful secției unde ajung toate notificările despre tranzacțiile mai mari de 100 mii lei. Chiar și transferurile persoanelor fizice, efectuate prin conturile bancare, ajungeau să fie vegheate de Gofman, iar în cazul băncilor, în special când erau spălate milioane, eroul Nataliei Morari era la curent cu orice bănuț transferat peste hotarele țării.

De ce Gofman a tăcut despre banii spălați de Platon?

Damian Mihail Platonovici avea obligația să informeze conducerea CNA și CNPF despre toate spălările de bani prin conturile bancare, dar de fiecare dată a ales să închidă ochii anume atunci când Platon efectua aceste operațiuni.

Oare de ce Damian a tăcut și nu a spus nimănui despre bazaconiile lui Platon? Ce a avut din asta? Casă, terenuri, firme, offshore? Probabil aceste întrebări vor rămâne fără răspunsuri și, dacă Natalia Morari o să-l mai scoată la TV, nu va mai conta faptul că Damian-Gofman Mihail Platonovici a fost un interlop cu legitimație de ofițer.

Să nu uităm că la noi repede interlopii devin eroi!

 

Distribuie acest articol