Mihail Fiodci Ghimpu a fost judecator al CCCP. Pe atunci nu-i pasa de Țară si nici de unionism

Pe 13 iunie 1972, completul de judecată, format din judecătorii V. Florea (președintele completului), M. Marițoi si L. Dubanjeu, la propunerea procurorului A. Poluektov, dă hotărârea: 

– condamna pe Gheorghe Ghimpu la șase ani de încarcerare în închisoarea-lagăr corecțional cu regim sever, în baza art. 67, partea I și art. 69 ale Codului Penal al RSSM.Gheorghe Ghimpu și-a ispășit pedeapsa de șase ani în lagărele din Mordovia și regiunea Perm ale GULAG-ului (GULAG-ul a existat pâna in anul 1960) sovietic. După „eliberare” i s-a interzis orice activitate pe făgaș pedagogic.

In anul cand a fost eliberat din inchisoare, aici in Moldova Mihail Fiodci Ghimpu ajunge Judecator al Uniunii Sovietice Socialiste (CCCP). Atunci nu-i pasa de Tara si nici de unionism.

Regulamentele din acea perioada prevedeau ca, daca in familie este macar un membru care se impotriveste regimului rus, nimeni nu poate obtine o functie inalta in stat, mai ales de judecator. Cu toate acestea, desi Gheorghe Ghimpu a fost condamnat pentru romanism, vazuta atunci ca tradare a marelui stat sovietic, fratele sau Mihai ajunge judecator la Judecatoria sectorului Riscani (Chisinau), iar dupa anii ’90 ajunge lider de partid.

Odata ajuns presedinte interimar, deoarece dreapta nu putea imparti aceasta functie, Ghimpu deschide arhivele SIS, iar din toata gramada de dosare au disparut anume cele legate de el si de familia sa. Deschiderea arhivelor a fost principala cale prin care s-au evaporat cateva volume impunatoare legate de familia de la Colonita. Tot atunci au inceput sa dispara si probele ca Fiodci a fost agent al serviciilor sovietice.

Cativa ani in urma, la o discutie cu solul Rusiei, la Ambasada din Chisinau, lui Ghimpu i s-a amintit cine a fost el si rudele sale. De atunci Fiodci nu prea a deschis gura despre trecutul rudelor, precum nici despre trecutul lui in serviciul CCCP, lansand subiectul ca lupta din ’89. Pana in ’89 a slujit imperiul sovietic, judecand in numele acestuia.

Astazi Mihail Fiodci a impanzit Tara cu bannere prin care se declara roman, iar liberalii lui au inceput sa-l numeasca unicul candidat unionist in campania prezidentiala din acest an. Sigur, totul este o farsa politica, iar despre Ghimpu se stie ca el nu a fost roman niciodata si nici unionist. El nici macar nu are cetatenie romana. Lipsa buletinului romanesc demonstreaza extrem de multe.

Totodata, Ghimpu a fost foarte rigit cu Presedintele Traian Basescu in scurtul sau de mandat de 1,5 ani. Tot atunci a alungat si unionistii din sediul partidului sau, iar cativa ani mai tarziu l-a obligat pe Dorin Chirtoaca sa actioneze in judecata Actiunea 2012, unica organizatie unionista care se afirma tot mai mult in perioada respectiva.

Scuipati-l pe Ghimpu in ochi cand va spune ca este roman si unionist! El este un oportunistul care se joaca cu sentimentele romanilor basarabeni!

Distribuie acest articol