Mihai Ghimpu este forțat să facă alianță cu Lupu și Filat

Liderul PL a anunțat astăzi că, deși nu prea dorește, oricum se va alia cu Lupu și Vlad Filat în vederea formării unei noi alianțe de guvernare.

Mihai Ghimpu este impus să facă această nouă coaliție, fiind forțat de rezultatele alegerilor locale pe Chișinău. Actuala formulă a consiliului municipal nu permite liberalilor să-și păstreze schemele de corupție și nici contractele valoroase cu instituțiile subordonate primăriei, iar păstrarea acestora este posibilă doar cu acceptarea unei guvernări cu foștii colegi.

Anterior, Ghimpu spunea că nu poate fi în aceeași oală cu Vlad Filat, fostul premier. Liberalul susținea atunci că nu poate fi la guvernare împreună cu un om care a furat țara și este contrabandist. Acum se pare că și-a schimbat părerea, obligat de împrejurări.

Schema de guvernare comună va fi una încă și mai simplă decât a fost până acum. Respectiv, Ghimpu urmează să-și continuie nestingherit activitatea în Chișinău, iar Filat și Lupu se vor ocupa în continuare de „guvernarea” Republicii Moldova.

Potrivit noilor înțelegeri, Ghimpu urmează să primească și câteva ministere, însă mai puțin bănoase. Acesta urmează să explice colegilor săi că face aceste lucruri „pentru a salva Moldova”. Deja astăzi a spus că, dacă nu vine la guvernare, va fi foarte rău în toată țara.

Distribuie acest articol