Membrii PPDA trebuie să înțeleagă necesitatea retragerii lui Andrei Nastase

Portalul Today.md a publicat astăzi o știre despre retragerea lui Andrei Nastase din cursa prezidențială (vezi aici), confirmându-se astfel mesajul plasat ieri de un membru activ al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

O eventuală retragere a lui Nastase va fi una dureroasă pentru membrii activi ai Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr”, dar ei trebuie să înțeleagă necesitatea retragerii liderului din această cursă electorală.

După cum se știe în toată țara, Nastase, pe parcursul vieții sale profesionale, a fost implicat în mai multe ilegalități, printre care, după cum am scris și ieri, în spălare de bani, delapidarea averii statului, evaziune fiscală și multe alte prostii condamnabile penal. Mai mult, Nastase se fălește în bogății și preferă să călătorească la clasa business, însă a declarat zero lei venituri pentru perioada 2014-2016 (vezi aici).

Rezultatele activității „profesionale”, tăinuirea averii și a surselor reale de venit, sunt doar câteva motive pentru care Nastase nu mai poate rămâne candidatul PPDA la funcția de Președinte al Republicii Moldova. De la bun început s-a știut despre aceasta, însă cineva s-a încăpăținat să candideze, iar acum este nevoit, cu toată rușinea, să anunțe public retragerea în favoarea peledemistei Maia Sandu.

Acum platformiștii nu au de ales, decât să înceapă pregătirile pentru alegerile parlamentare ordinare din 2018, dar nu înainte de a identifica un nou lider politic și un alt președinte de partid. Or, Andrei Nastase este murdar de rahat penal până la urechi, iar trecutul său tumultuos nu-i va permite să rămână în fruntea unui partid care chipurile vrea schimbări în țară. E murdar liderul, deci este murdar și partidul, iar Moldova are nevoie de lideri curați și inteligenți, ceea ce nu întruchipează Andrei Nastase nici pe departe.

Membrii PPDA trebuie să înțeleagă și faptul că Andrei Nastase este replica perfectă a lui Vlad Filat și altor lideri aflați mulți ani la putere, care ne-au furat cât au putut și au avut griji doar de confortul familiilor lor (cazul Filat și cardul fiului său, cu 400 de mii de euro pe el). Nastase nu poate fi conducător de stat și nici garantul schimbărilor. El vrea să vină la putere doar pentru a salva pielea cuiva, precum și să pună în aplicare alte scheme criminale care nu au fost reușite pe timpul guvernărilor Lucinschi, Sturza, Filat.

Înțeleg durerea politică și pasul greu pe care trebuie să-l facă Nastase, însă el trebuia înțeleagă de la început că va dezamăgi o bună parte din electoratul care i-a acordat atâta încredere.

Până aici a mers soldatul.

Distribuie acest articol