Membrii PLDM sunt mințiți prin „sondaje de opinie”

IMG_1763.JPG

Ieri am fost spectatorii unei noi făcături, numită în popor și „sondaj de opinie”. Făcătura a fost prezentată de pretinși sociologi, experți în ultima vreme în efectuarea sondajelor în rândul populației. Aceștia au apărut cu rezultatele sale la doar câteva zile după ce IPP a prezentat un sondaj de opinie real și concret.

După mine, „sociologii” au ieșit cu niște date desenate special pentru a spăla imaginea PLDM și a lui Filat, care este deja zdreanță conform ultimelor informații. La fel, mă face să cred că au contribuit la acest sondaj și cei din Partidul Socialiștilor, care au vrut să se arate tot acolo sus, mari învingători la Parlamentare și „preferați” în campania pentru electorale.

Câteva elemente care demonstrează că sondajul este o făcătură:

Sondajul a fost efectuat în perioada 01-12 aprilie 2015. Respectiv, la începutul acestei luni. În rezultate sunt indicate platforme electorale și candidați, despre care s-a cunoscut tocmai după data închiderii „sondării” opiniei publice. Respectiv, PSRM a anunțat candidatul tocmai în data de 14 aprilie, iar Iurie Leancă a anunțat Platforma sa tocmai la 15 aprilie, cu peste 5 zile după ce a fost încheiat lucrul în teren privind efectuarea sondajului nominalizat.

În aceste condiții, este dubios cum în sondaj apare Zinaida Greceanîi în calitate de candidat la Primărie, precum și cum se explică faptul că a intrat tot acolo și Vasile Costiuc, noul aliat al lui Iurie Leancă? Despre candidatul Greceanîi nu s-a știut nimic până la 14 aprilie, iar despre Costiuc s-a aflat pe surse în seara de 13 aprilie, însă anunțat pe 15, 2 zile mai târziu.

Acești sociologi s-au pierdut în spațiu și în timp. Au făcut un sondaj pe foaie, însă nu au luat în considerare și faptul că în perioada respectivă nu s-a știut nimic despre anumiți candidați și nici despre anumite formule politice pentru electorala din această vară.

În schimb, au avut în sarcină să îndrepte imaginea lui Filat și a PLDM-lui, șifonată greu conform ultimul sondaj efectuat pe țară. Probabil că Filat se hrănește cu cifre mai bune, iar din această cauză a contribuit la fabricarea sondajului de ieri, să pară mai serios și încă un concurent politic viabil. Mă gândesc că după această prezentare a opiniei publice urmează să fie înaintat și candidatul PLDM la șefia Capitalei, deși în prezent nu au nici măcar un candidat demn de această funcție, doar dacă vor aduce pe cineva din afara partidului, destul de carismatic și cunoscut locuitorilor din capitală.

Totodată, PLDM a avut nevoie de acest sondaj, chiar dacă ireal, pentru a încuraja membrii din țară să candideze de pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, precum și să nu plece în alte partide. Cunoaștem deja că cei mai luminați la minte și-au dat seama că nu pot face parte din acest partid șifonat și nu pot sta sub conducerea bufonului veșnic orgolios, iar din această cauză ei pleacă în altă parte, ori candidează independenți, mizând pe realizări, nu pe susținerea politică din partea unei formațiuni care se află sub pragul electoral.

E clar. Filat vrea să mențină partidul prin sondaje false, amăgitoare. Nu cred că este calea cea mai bună pentru a ține pe cineva în partid. De realitate nu poți fugi nicicum!

Distribuie acest articol