Marți 8 noiembrie, Proiectul de lege pentru Ziua Limbii Române intră la Comisie pentru avizare

După 20 ani, Limba Română va fi omagiată cum se cuvine pe ambele maluri de Prut.

Marți, 8 noiembrie, proiectul de Lege pentru Ziua limbii române va intra la aviz la Comisia pentru romanii de pretutindeni la Senatul României.

Inițiatorul proiectului este senatorul român Viorel Badea, alături de încă 200 parlamentari co-inițiatori.

Tinerii basarabeni care-și fac studiile în partea dreaptă a Prutului, au inițiat și ei o campanie ”Semnează pentru Ziua limbii române în România”, la care s-au alăturat mai mulți studenți.

În acest sens, Organizația Studenților Basarabeni din București au făcut un apel către Parlamentul României cu rugămintea de a aproba prin vot direct inițiativa proclamării datei de 31 august, drept Ziua Limbii Române pe ambele maluri ale Prutului. OSB București consideră această acțiune deosebit de importantă pentru propășirea celor mai sfinte valori românești în rândul românilor de pretutindeni.

Sperăm că atât Comisia de profil, cât și Senatul României să proclame ziua de 31 august – Ziua limbii române, iar în 2012 în ambele capitale românești să fie o singură sărbătoare în aceeași zi.

Amintesc că anul acesta la București, studenții basarabeni au sărbătorit Ziua Limbii Române, iar evenimentul a fost transmis în direct pe Privesc.eu

Distribuie acest articol