Mâncăm găini PIERITE de la S.A. Floreni ???

Am ajuns să mâncăm pâine de pe jos, carne de vite bolnave sau pierite, produse cu termenul expirat de la Fidesco, muște cu viermi în Moccacino la unele localuri din Chișinău… vineri am aflat că mâncăm cu poftă mare carne de găini pirite cu eticheta S.A. Floreni.

În drum spre Soroca am stat alături cu o doamnă, care este de baștină din r. Soroca, și are casă în suburbia Chișinăului.

D-na Olga, așa s-a prezentat, printre discuție, a spus că are o prietenă care lucrează la Fabrica SA Floreni. Prietena acesteia a povestit despre condițiile de muncă de la această fabrică de carne și ouă, care se vrea lider pe piața autohtonă. Prietena d-nei Olga lucrează la secția unde se taie păsările. În unele nopți, după programul de lucru, și în timpul somnului dulce pe la 3 dimineața este trezită și chemată la fabrică, unde vin și alți muncitori cu ochii lipiți de somn. La 3 dimineața îi așteaptă deja un camion mare încărcat cu găini pierite, ce trebuiesc prelucrate și trimise în toată țara spre vânzare.

Procedura este aproape ca la găinile vii. Sunt penite, tăiate, apoi date printr-o soluție specială de unde carnea iese ca proaspătă. De parcă găina a fost tăiată acum 5 minute în urmă.

Cine sunt vinovații în această situație?

În primul rând SA Floreni pentru că importă pierituri; Serviciul Vamal pentru că permite importul; Serviciul Veterinar de Stat de la Frontieră care permite intrarea în țară a găinilor în stare de putrefacție; Serviciul Veterinar de Stat fiindcă dă undă verde la comercializarea pe teritoriul Republicii Moldova în stare proaspătă, afumate și sub formă de salamuri.

Poftă mare!

www.gandrabur.net. Acordă un vot AICI! (Webit 2011).

Distribuie acest articol