Mâine e ziua recoltării harbujilor. Vor fi buni și strânși cu rouă?

harbuzariaMâine e ziua cea mare pentru harbuzari. Marian Lupu convoacă de URGENŢĂ şedinţa extraordinară a Parlamentului pentru demiterea sa, probabil și a lui Vlad Plahotniuc, în baza cererii Partidului Comuniștilor.

Întrebarea este dacă mâine harbujii vor fi buni de strâns, de dimineață, cu rouă.

Astăzi am văzut că deputații PLDM și PCRM au pregătit coșurile și cuțitele, pentru a face probabil o ”comandă”, bine organizată, care să se apuce mâine de lucru. Poate până la urmă vor obține și Ordinul ”Gloria Muncii”, în cazul când îl vor demite pe Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.

”Prietenii” liberali de mai mult timp spun că între PLDM și PCRM se coace un harbuz, verde afară și roșu în interior. De ceva timp mai mulți analiști spun că harbuzul ar însemna o alianță PLDM-PCRM, cu răstunarea Alianței pentru Integrare Europeană și a principiilor în baza cărora a fost creată aceasta.

Reiterez poziția lui Vlad Filat prin care acesta spune că o colaborare cu comuniștii ar fi periculoasă, iar aceștia nu merită încrederea sa. Tot Vlad Filat a spus că nu va cere demiteri pentru a păstra AIE în formatul actual.

Poate Vlad Filat a fost sincer la întâlnirea offline avută cu bloggerii în ceea ce privește ”nu voi cere demiteri”, însă nimeni nu a încercat și nici nu a întrebat dacă acesta va susține cererea PCRM de demitere a lui Vlad Plahotniuc sau Marian Lupu. Anterior, Vlad Filat a spus că Plahotniuc este păpușarul iar Marian Lupu nu ar mai trebui să fie președintele Parlamentului, în cazul când va ține parte unor anumite grupuri de interese.

Iată că PCRM a depus o cerere privind distrugerea directă a Alianței pentru Integrare Europeană, prin eliminarea din funția deținută a unui membru aliat. Poate unii vor spune că Marian Lupu poate sta lângă Mihai Ghimpu, alături de ei să se așeze și Vlad Plahotniuc, iar actul de guvernare să fie dus numai de Guvern (Vlad Filat), în numele AIE.

Cineva a scris astăzi că Vlad Filat a salvat comuniștii de două ori de la moarte. Prima oară este în anul 2005, când Voronin a fost numit președinte, cu votul inclusiv al lui Vlad Filat, iar a doua oară este luna ianuarie 2013. Autorul acestor rânduri nu a scris o dată anumită, data de azi sau mâine. A scris luna ianuarie și cred că am dreptate dacă spun că în această lună vor fi mai multe acțiuni prin care PCRM va fi scos la lumină de PLDM, prin diferite acțiuni comune, în detrimentul AIE, cu scăparea de PD.

Vladimir Voronin a spus la televiziunea N4 (care se spune că este a lui Vlad Filat) că nici nu mai doresc să reîntoarcă postul NIT, deoarece acest post este un producător de cheltuieli, deși decizia politică privind distrugerea NIT la fel este o sursă de prejudiciu, iar banii or fi achitați prin apelarea la CEDO. Din cele spuse de Voronin e clar că colaborarea verde-roșie a început nu doar prin declarații în public, dar și prin conlucrarea prin intermediul surselor media (N4 și altele).

Tot din același harbuz, potrivit unor surse, hrinca identificată ca ”frecvențele NIT” va fi scoasă la concurs în perioada următoare, iar acestea vor fi preluate de televiziunea N4. Deci, comentarii suplimentare la coacerea harbuzului nu cred că mai trebuie de menționat.

Ei bine, cum am scris mai sus, mâine este ziua cea mare. Comuniștii cer destrămarea Alianței pentru Integrare Europeană. PLDM susține cererea PCRM sau nu? Vor strânge ei mâine harbuzul gata copt, bine îngrijit atâta timp? Așteptăm.

Distribuie acest articol