Maia Sandu vorbește de instituții în comă, dar a votat pentru BEM cum i-a spus partidul

 

Ministrul Maia Sandu a participat ieri la emisiune Interpol de la Tv7, unde a vorbit din nou despre Banca de Economii, despre Raportul Kroll si despre rusinea de a face parte din Guvernul Gaburici. A mai accentuat ca istoria studiilor lui Gaburici a aratat cat de putred este sistemul de invatamant.

Daca sa dam la o parte alte declaratii si faptul ca MS este ministru al Educatiei, ajungem la faptul ca Maia Sandu este un specialist in economie, fosta angajata la Banca Mondiala, care cunoaste multe lucruri din acest domeniu, in special in partea ce tine de riscuri. Tot ea a lucrat si la Ministerul Economiei.

Plina cu toate cunostintele necesare in domeniul economic, a dat votul de doua ori pentru suplinirea conturilor celor 3 banci din grupul Shor-Filat Bank. Cu votul ei a transferat catre aceste banci miliarde de lei, inclusiv sub conducerea lui Gaburici.

Cu toate acestea, Sandu apare acum mirata de cele intamplate, de parca aude prima oara de transferurile efectuate cu acordul Guvernului in buzunarul celor care au furat BEM. Declaratia ei, ca “ar trebuie sa ajunga la inchisoare toti cei din prima linie”, ar trebui sa o vizeze in principal, deoarece toate lucrurile s-au facut doar cu acordul Ministrilor din Guvernul Republicii Moldova, inclusiv cu votul sau.

A uitat atat de repede ca a ridicat mainele in sus dupa cum a dictat Partidul? De ce nu a pus in aplicare cunostintele economice sa impiedice acest furt din sistemul bancar si din Bugetul de Stat? Ar fi trebuit sa fie si atunci erou, nu sa ridice mana in sus pe ascuns, in sedinte secrete, iar acum sa iasa la microfoane sa spuna ca nu a fost legal, ca s-a procedat criminal.

Sandu trebuia sa lase la o parte functia de la educatie si sa se autosesizeze asupra faptului ca tara urmeaza sa fie furata. Dar, a ales sa execute ordinul de Partid, iar acum se arata foarte deranjata.

La fel, declaratia Dnei cu privire la somnul institutiilor de stat la fel nu este clara. Ce a dorit? Considera ca CNA urma sa-l retina pe Filat, pe Shor si pe toti Ministrii care au votat pentru acele miliarde? Este gata Dna sa ajunga la inchisoare daca se trezesc organele de Stat?

Distribuie acest articol
One Comment