Maia Sandu și Ghimpu se tem de un deputat ca Shor, pentru că el s-a ținut de cuvânt?

Maia Sandu și Mihai Ghimpu, ambii președinți ai două partide strict populiste, spun că votul uninominal trebuie respins, și anume pentru a evita alegerea oamenilor de genul lui Ilan Shor în calitate de parlamentari.

Teama Maiei Sandu și Ghimpu au câteva explicații. Astfel, după cum am scris mai sus, partidele conduse de aceștia sunt populiste: PL-ul se ține pe electoratul unionist, care este stabil și nu crește mai mult de 10%, iar PAS-ul este o cârpă ruptă din PLDM, care la fel se bucură din plin de fracțiunea de electorat aflată în căutarea unor alternative. Mai mult, acești doi lideri se ocupă doar cu vorbitul, dar în realitate nu au mișcat un deget pentru acest popor. De fapt, ca să nu mint, Maia Sandu și-a mișcat mâinile, însă doar atunci când a trebuit să voteze în Guvern anumite proiecte promovate de către Vlad Filat.

Ce ține de Ilan Shor, acești doi lideri se tem de un așa parlamentar, pentru că puțini sunt cei care se țin de cuvânt și răsplătesc electoratul cu realizări concrete, nu cu minciuni televizate și cu scuze fără număr. Cazul Dorin Chirtoacă este unul incontestabil.

Pe lângă toate, Ghimpu și Sandu nu ar trebui să uite că art.38 încă nu a fost anulat, iar acesta garantează oricui dreptul să aleagă și să fie ales. Cât va fi acest drept, mai ales dacă vom avea uninominale, nimănui nu-i poate fi contestată candidatura, cu excepția condamnatului Vlad Filat, fostul partener de alianță al lui Ghimpu, respectiv fostul șef al Maiei Sandu.

Eu nu știu dacă Shor va candida, însă sper că la următoarele alegeri vom avea în calitate de candidați doar persoane care s-au evidențiat cu fapte, nu cu vorbe.

Apropo, votul uninominal va curăți toate deșeurile din Parlamentul de la Chișinău. Avem acolo niște cadavre nemișcate încă din anii ’90.

Distribuie acest articol