Maia Sandu și-a dat votul pentru finul lui Plahotniuc. De ce acum minte?

Ieri, la ProTV, Maia Sandu a mintit din nou in fata electoratului, si anume a negat cu nerusinare ca si-a dat votul ca finul lui  Plahotniuc sa fie investit in functia de Presedinte al Parlamentului.

Asadar, pe 23 ianuarie 2015, dupa ce Filat si Plahotniuc au negociata noua majoritate parlamentara, in plenul Parlamentului a fost supusa votului chestiunea cu privire la alegerea Presedintelui. Din partea majoritatii a fost inaintat Andrian Candu, sustinut si de PLDM, inclusiv de Maia Sandu.

Legal, procedura de alegere a Presedintelui este stabilita in art.9 din Regulamentul Parlamentului, iar in ziua respectiva aceasta prevedere legala a fost urmata in totalitate.

Astfel, alegerea Presedintelui Parlamentului este impartita in doua: 1. Votul secret; 2. Aprobarea rezultatelor si investirea in functie.

Maia Sandu, in calitatea sa de deputat pe listele PLDM, totodata si membra a partidului condus de hotul Vlad Filat, a fost in sala si a participat la procedura de votare secreta, precum si la procedura din partea a doua, dand votul deschis de investire a finului democratului Plahotniuc.

Dovada ca Maia Sandu a participat la procedura de investire a lui Candu este inregistrarea video din ziua respectiva, care poate fi vazuta aici.

Cu parere de rau, astazi presa dependenta de banii de la BEM a incercat sa-i spele Maiei Sandu imaginea de sfanta, insa probele video sunt impotriva stirilor manipulatoare, precum si impotriva candidatei puteri.

P.S. Draga Maia, ti-e rusine ca ai facut jocul lui Filat si Plahotniuc, iar acum te ascunzi pe dupa degete?

Distribuie acest articol