Maia Sandu se cere exclusă din campanie

Pe internet au aparut mai multe imagini cu Maia Sandu alaturi de oficiali europeni, iar membrii /pas/ au inceput cu sutele sa faca share la acest album.


Codul electoral prevede: “Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.”

Mai mult, un eurodeputat a postat foto cu Maia Sandu si a sponsorizat postarea, ca sa ajunga la cat mai multi internauti din Moldova.


Mesajul de mai sus este unul clar electoral, demonstrand astfel implicarea unui grup politic european in campania electorala din Moldova.

Actiunile Maiei Sandu si a echipei lor, activi pe facebook, vor sa demonstreze ca Maia Sandu vrea sa fie scoasa urgent din campania electorala, mai ales ca cele mai recente sondaje o arata fara posibilitatea sa ajunga Presedintele RM. Cei din /pas/ au inteles ca a lor nu are sanse de castig, asa ca au gasit o cale prin care sa obtina o excludere prin CEC, fara sa depuna o retragere din propria initiativa.

Prin excludere, dupa cum doresc cei din /pas/, vor sa iasa cu fruntea in sus. Ar fi prea rusinos pentru ei sa piarda detasat si in turul doi.

In legatura cu fotografiile aparute, pe net si in presa, cu siguranta in urmatoarele zile vor apare si contestatii la actiunile Maiei si europenilor. Plangerile la CEC vor fi absolut intemeiate, chiar daca se speculeaza ca nu Maia a plasat albumul si nu ea a sponsorizat postarile. Insa, dupa cate am vazut si in presa, sursele media finantate din banii furati de la BEM repede au preluat totul si au lansat o promovare excesiva.

Cum nu ar fi, aceste imagini au ajuns la publicul larg si fac o campanie puternica candidatei in fusta, sustinuta si de minoritatile sexuale. Nu cred in niorlaielile lor, asa ca astept o decizie a CEC!


Apropo, Artur raspunde de promovarea campaniei Maiei Sandu. Sa nu spuneti ca echipa ei nu utilizeaza aceste imagini in scopuri electorale!

Distribuie acest articol